* Foto uit archief.
* Foto uit archief. Pauw Media

Petitie om zwembaden open te houden voor zwemles

5 november 2020 om 21:30 Corona Coronavirus

EDE (ANP) Mensen die zich zorgen maken over de zwemvaardigheid roepen in een petitie op de zwemlessen aan kinderen tot en met twaalf jaar toch toe te staan, ondanks de nieuwe coronamaatregelen. Volgens die maatregelen moeten de zwembaden de komende twee weken de deuren dichthouden. De petitie is donderdag al meer dan 28.000 keer ondertekend.

Initiatiefneemster Heika van Es, moeder van drie kinderen, startte de petitie omdat ze dicht bij het water woont. ,,Zwemles is niet alleen iets recreatiefs of iets dat over bewegen gaat, maar het gaat ook over veiligheid. De keuze om die te stoppen verbaast me, zeker omdat zwemlessen gisteren nog als uitzondering op de regels wel door konden gaan.”

Meerdere zwembaden, onder meer in Hilversum en Deventer, overwegen toch open te blijven voor zwemlessen. Directeur André de Jeu van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) wijst erop dat het een kabinetsbesluit is dat de zwembaden twee weken dicht moeten. ,,Dat doet het kabinet niet om iemand te pesten, maar om de gezondheid van burgers te beschermen.” Volgens hem kan een burgemeester afwijken van bepaalde regels, maar ,,meestal gaat dat om veiligheid”. Hij noemt het ,,heel vervelend” dat kinderen even niet kunnen zwemmen, maar wijst er op dat het (slechts) voor twee weken is.

Guust Jutte van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) vindt ook dat regels moeten worden opgevolgd. Hij vindt dat uitzonderingen niet bijdragen aan draagvlak.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie