Afbeelding
Theo Beumer

Hockeyteams scoren driepunter

13 oktober 2019 om 18:48 Hockey

EDE Een goede dag voor de Edese hockeyteams. De mannen wonnen met 3-5 bij het Nijmeegse Union. De vrouwen hielden aan het bezoek bij het Heerenveense Quick Stick een 1-2 zege over.

Eip Janssen

,,Niet onze beste wedstrijd van het seizoen maar wel drie punten. Te vaak hebben we dit seizoen wel goed gespeeld maar verloren", stak Ede coach Bastiaan Bunnik van wal.

Hij zag zijn ploeg de leiding nemen door doelpunten van Pieter Hoekstra en een velddoelpunt van Stijn Draaijer: 0-2. Na de 0-3 (strafcorner Stijn Draaijer) werd het even wat minder. Daar profiteerde Union van door op 2-3 terug te komen", had Bunnik genoteerd.

Daarna zorgde Sam Meijer voor de 2-4. ,,Hij speelde de Union keeper die een voorzet verwachte mooi uit. In het derde kwart, met bijna 25 graden sloop er soort loomheid in de ploeg. Het werd eerst nog 2-5 door weer een benutte strafcorner van Stijn Draaijer."

In de slotfase scoorde Union nog eenmaal en bepaalde de eindstand op 3-5.

,,Het was af en toe kat en muis spelen. Dan moet je doordrukken. Nu lieten we de muis in leven en maakten het onszelf onnodig lastig", oordeelde Bunnik streng.

Ede neemt in de overgangsklasse nu de achtste plek in met vijf punten. Zondag ontvangt Ede hekkensluiter Hattem.  

VROUWEN ,,Zaterdag gewerkt aan het team gevoel. Mooi dat daar vandaag (zondag) een zege op volgt", opende Ede speelster Nikki van Pouderoijen.

In het eerste kwart werd niet gescoord. Quick Stick en Ede sloten af op 0-0.

,,Het tweede kwart was voor ons. We wisten kansen te creëren en te scoren via Anneke van Dam. Zij schoot een strafcorner binnen:0-1", glunderde de Ede speelster.

Ook in het derde kwart was van dam belangrijk voor de Edese hockeyvrouwen. Zij gunde Marlien Burgers de kans op 0-2. Uit een strafcorner kwam Quick Stick op 1-2.

,,Het vierde kwart was rommelig met veel heen en weer rennen. Ook in dit kwart kregen beide ploegen te maken met kaarten strooiende arbiters. In de slotfase kreeg de thuisclub nog een strafcorner. Maar doelvrouw Alieck Keilman stopte de inzet", ging Van Poederoijen verder.

Ede pakt na deze zege de vierde plaats met tien punten uit vijf wedstrijden. ,,Misschien niet goed gespeeld maar wel de punten. Zondag tegen Civicum op eigen veld voortzetten", besloot de Ede speelster.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie