Afbeelding
Eip Janssen

Lucas Westra wordt steeds drukker bij MHC Ede

19 mei 2020 om 13:56 Hockey

EDE Vrouwencoach Lukas Westra van hockeyclub MHC Ede krijgt er de komende periode een taak bij. Hij is al trainer/coach van de vrouwen hoofdmacht.

Eip Janssen

Door het vertrek van technisch manager Edwin Schreuder bij de Edese hockeyclub zal Westra ook een aantal werkzaamheden van hem overnemen.

SCHREUDER De huidige technisch manager was lang betrokken bij het wel en wee MHC Ede. ,,Edwin Schreuder heeft aangegeven een andere weg in te slaan en te stoppen als Technisch Manager bij MHC Ede. Edwin gaat na ruim 40 jaar MHC Ede (als speler, vrijwilliger en professional) bij een andere werkgever in een andere tak van sport (gehandicaptenzorg) zijn kennis en kunde in de praktijk brengen”, laat het bestuur weten.

Lukas Westra neemt tijdelijk de rol van Edwin Schreuder over. Hierbij wordt hij ondersteund door de lijncoördinatoren. ,,Dat klopt. Waar in corona tijd veel mensen minder te doen hebben krijg ik het drukker”, lacht Lukas Westra. De Arnhemmer is geen onbekende binnen de Edese hockeyvereniging. ,,De exacte invulling van welke taken ik van Edwin (Schreuder, red.) ga overnemen is onderwerp van bespreking. Toevallig sta ik voor zijn deur. Dat geeft al aan dat de overdracht goed verloopt.”

Het bestuur van MHC Ede bekijkt binnen het hockeynetwerk hoe de opvolging van Edwin Schreuder precies gestalte krijgt. ,,Tot die tijd wil ik mij volledig inzetten voor deze mooie club. Het vertrek van Edwin is wat onverwachts. Maar, en dat tekent deze club, men wilde hm de geboden kans bij een andere werkgever niet ontzeggen. Natuurlijk wordt er ook binnen de club gekeken. Als dat lukt slaan we twee vliegen in een klap. Een opvolger en iemand die de club van binnenuit kent. Maar nogmaals niets is definitief”, gaat Lukas Westra verder.

VROUWEN Lukas Westra kan ook nog mededelen dat de staf rondom het eerste team is aangevuld met collega Jorg Edelbroek. ,,Ik denk niet in termen van assistent. Het is mijn nieuwe collega en samen pakken we komend seizoen op. Ik ken Jorg vanuit mijn Arnhemse hockey tijd bij AHC. Hij heeft veel ervaring maar de afgelopen jaren wat minder aan hockey gedaan. Mede omdat hij voor zijn werk niet in ons land was.”

De selectie van de vrouwen hoofdmacht blijft vrijwel op peil. ,,Nikki van Pouderoijen, woonachtig in Amsterdam, heeft aangegeven dat het steeds weer op en neer reizen haar te veel wordt. Persoonlijk ervaar ik dat als een verlies. Niet allen als hockeyspeelster maar ook als mens zal ik haar missen. We hebben heel lang samengewerkt. Maar ik begrijp en respecteer haar beslissing.”

Bij de Edese hockeyclub trainen op dit moment wat speelsters mee. ,,Het is even kijken of zij ons niveau aankunnen. Maar ook of het hen bevalt. In dat geval lijkt de selectie van zeker veertien speelsters nog wat uitgebreid te worden. Lukas Westra ervaart de coronacrisis als heel vervelend. 

,,Maar ik stel voorop dat de gezondheid daarin leidend is. Dat we de competitie niet afmaken is dan maar zo. Dat we aangepast trainen met oefeningen waarbij de anderhalve meter afstand gewaarborgd is, vraagt creativiteit. Binnen de club werkt iedereen daaraan mee. Je ziet leuke initiatieven waarbij spelers via een filmpje zich presenteren. Onze website (www.mhc-ede.nl) geeft leuke impressies”, sluit Lukas Westra af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie