Bastiaan Bunnik
Bastiaan Bunnik Theo Beumer

Coach Bastiaan Bunnik blijft MHC Ede trouw

27 mei 2020 om 11:15 Hockey

EDE Bastiaan Bunnik blijft ook in het seizoen 2020/2021 trainer/coach van de Edese hockey heren hoofdmacht. Hij gaat daarmee zijn derde seizoen in.

Eip Janssen

De 39-jarige Bunnik was eerder hoofdcoach van de vrouwen van Klein Zwitserland. Dat team wist Bunnik naar de promotieklasse.

Bij MHC Ede, spelend in de overgangsklasse was naast het trainen/coachen van de heren hoofdmacht ook een doelstelling zich in te zetten talentontwikkeling.

,,Het bevalt me bij MHC Ede uitstekend. Er is een goede klik met bestuur en spelersgroep. Dat laatste is voor mij belangrijk. Want samen moeten we werken aan de toekomst. Ik ben dan ook blij dat het overgrote deel van de selectie zich ook komend seizoen voor de Edese hockeyclub gaat inzetten. Bij twee spelers van de huidige selectie is nog onzeker of zij blijven”, opent Bastiaan Bunnik.

GEEN TWIJFEL De eerste gesprekken over de contractverlenging werden al in de winterstop gevoerd. 

,,Dat lijkt een eeuwigheid geleden. Maar de coronacrisis en het abrupte einde van de hockeycompetitie gooide roet in het eten. Toch is er bij beide partijen nooit een moment geweest dat contractverlenging op de toch stond.”

Er wordt bij MHC Ede weer mondjesmaat getraind.

,,Je werkt weer toe naar komend seizoen. Twee of drie A-spelers ga ik toevoegen aan de selectie. Dat past in de ontwikkelingen die we binnen de club hebben afgesproken. Ook zal Lode Draaijer, die op dit moment een wereldreis maakt, weer bij de selectie aansluiten. De insteek is en blijft een goed seizoen in de overgangsklasse te draaien. En van daaruit te kijken of we weer een stap voorwaarts kunnen maken”, meent Bunnik.

COMPETITIE START Hij verwacht dat de hockeycompetitie medio september weer kan worden opgestart.

,,Ik hoop in het eerste weekeinde van september maar mocht het wat later worden, heb ik een schaduwoefenprogramma klaarliggen”, besluit Bastiaan Bunnik.

Ook de overige stafleden Stefan Boere en Bert Bunnik blijven MHC Ede komend seizoen trouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie