Ted Walker

Hockeyteams verwennen Edes publiek

13 september 2020 om 17:45 Hockey

De vrouwen wonnen in de eerste klasse met 2-0 van het Groningse GHBS. De mannen versloegen het sterke Leiden met 2-1,

VROUWEN ,,De eerste acht minuten van het eerste kwart hadden we nodig om even op gang te komen”, opende Ede speelster Dymphe Laan.

Zij zag GHBS scherp starten maar Ede gaandeweg het eerste kwart meer grip op de wedstrijd krijgen.,

,,Ede kwam gemakkelijker onder de druk van GHBS uit. Een paar goede kansen maar voor het doel niet scherp genoeg”, was Laan kritisch. De eerste grote kansen zijn voor ons. Helaas zijn we voor de goal nog niet scherp.

Ede bleef sterker in het vervolg van de aantrekkelijke wedstrijd. ,,Geen onnodige kansen weggegeven en alle counters weet onze verdediging onder impuls van keepster Alieck Keilman te weren.”

Ede kwam op een 1-0 voorsprong uit een strafcorner. ,,Op aangeven van Anneke van Dam wist ik te scoren”, jubelde Dymphe Laan.

Ede zette druk op GHBS met als enige doel de score te verhogen. Meerdere kansen maar de noodzakelijke scherpte voor het vijandelijke doel ontbrak.

,,Het is Allisha de Bock die, wederom op aangeven van Anneke van Dam, de score verdubbelt: 2-0. Zij tikt de bal mooi achter de keepster. Belangrijke punten in een goede wedstrijd”, besluit Laan.

Ede heeft nu vier punten uit twee duels. De vrouwen bezetten de gedeelde tweede plaats achter de ploeg zonder puntverlies EHV.

Zondag voert de reis naar het nog puntloze Gron. Studs.

MANNEN ,,Een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die dit seizoen zeker mee gaan doen in de top. Leiden werd met 2-1 verslagen. Dat met een ploeg die drie vaste krachten (Lode Draaijer, Rensjan Bakker Max Ostermeijer) miste. Maar, en dat is ook winst, de jeugd speelde weer voortreffelijk mee”, glundert Ede coach Bastiaan Bunnik.

In de eerste twee kwarten werd niet gescoord. In het derde kwart kwam Ede op een 1-0 voorsprong. ,,Het was Marciano de Bock die doeltreffend uithaalde”, had Bunnik gezien.

Uit een voor doelman Tijmen Maakal (archieffoto) volstrekt onhoudbare strafcorner werd het gelijk: 1-1.

,,Ede toonde karakter en ging weer ten aanval. Dat werd een minuut voor tijd beloond. Stijn Draaijer stelde jongeling Freek Schellekens in staat de winnende treffer (2-1) te scoren. Het trio Ede, Union en Phoenix is nu koploper”, genoot Bastiaan Bunnik na.

Donderdagavond volgt de bekerwedstrijd om de Gold Cup tegen Groningen. Om 20.30 is het beginsignaal op sportpark De Bosrand.

Zondag wordt in competitieverband Berkel-Enschot bezocht. Deze ploeg heeft na twee gelijke spelen twee punten.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.