Edese hockeyers bekeren door na winst op Groningen

17 september 2020 om 22:37 Hockey

EDE MHC Ede behaalde vanavond (donderdag) een probleemloze zege op Groningen. De 4-2 winst was verdiend.

,,Een ronde verder in de Gold Cup. Bekerwedstrijden roepen altijd sfeer op bij ons. Een paar jaar geleden stond het bomvol tijdens bekerwedstrijden. Nu, wellicht door corona lijkt het wat minder druk. Maar niets is minder waar”, laat Rick Steenhorst direct na afloop weten.

De 19-jarige speler komt uit de eigen jeugdopleiding van de Edese hockeyclub.

,,Ik behoor nu voor het tweede jaar tot de selectie. Of ik een vaste basisspeler ben? Dat weet ik niet. Maar op dit moment krijg ik vel speeltijd”, gaat Steenhorst (foto 1) verder.

In zijn analyse over de wedstrijd tegen competitiegenoot Groningen was de jongeling duidelijk.

,,Ik denk dat we geen moment in gevaar zijn geweest. Meer wel af en toe te slordig. In het eerste kwart een 2-0 voorsprong. Groningen begon wat verdedigend maar in het tweede kwart kwamen de gasten beter in de wedstrijd.”

SCOREN Ede nam na negen minuten spelen een 1-0 voorsprong. Stijn Draaijer zette in en Jiddo van de Vlist gaf het beslissende tikje.

Twee minuten later zette Pieter Hoekstra de Edenaren op een 2-0 voorsprong. Renaldo de Bock was de aangever. De laatste kans was voor Lucas van Pouderooijen die het Groningse doel op een haar na miste.

In het tweede kwart was Groningen wat meer in balbezit. In de vijfentwintigste minuut een strafbal voor Ede. Max Ostermeijer werd in de cirkel gevloerd. Bij Ede werd snel geschakeld. De op dat moment op de bank zittende Stijn Draaijer werd ingewisseld. Hij liet het cadeau niet liggen: 3-0.

,,Daarna verslapten we even. Ede kwam in ondertal en de gasten scoorden snel de 3-1”, had Steenhorst gezien.

Met een dot van een kans voor Freek Schellekens die een pass van Renaldo de Bock niet wist te controleren was het rust.

In de tweede helft werd het kijkspel iets minder. Groningen zag een strafcorner gestopt door Ede doelman Tijmen Maakal.

Een fabuleuze actie van Constantijn Erasmus had beter lot verdiend. ,,Die had erin gemoeten”, schreeuwde de jongeling het uit.

De 4-1 kwam uit een door Stijn Draaijer verzilverde strafcorner.

In het vierde en laatste kwart speelde Ede de wedstrijd geroutineerd uit. Uit een onoverzichtelijke situatie wist Groningen nog wel de 4-2 aan te tekenen. Daar ging nog enig overleg tussen de scheidsrechters aan vooraf. Maar het doelpunt telde wel.

VOLDOENDE In de slotseconden kreeg Ede nog wel wat mogelijkheden. Maar de 4-2 werd kennelijk als voldoende beoordeeld.

,,Ede heeft het goed en zakelijk gedaan. Twee overwinningen in de competitie en nu tegen een competitiegenoot winnen is een prima start. In de volgende ronde weer thuis is onze wens. De beker is voor Ede zeker geen tussendoortje. Zoals ik al zei maakt het vaak mysterieuze krachten bij ons los”, besluit Rick Steenhorst.

De volgende wedstrijd in het kader van de strijd om de Gold Cup (hockey beker) is donderdagavond 1 oktober. De tegenstander van MHC Ede en waar wordt gespeeld is nog niet bekend.

Zondag gaat Ede op bezoek bij Berkel en Enschot. Op zoek naar de derde overwinning in de overgangsklasse.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.