De coach van het Nederlandse team Alyson Annan.
De coach van het Nederlandse team Alyson Annan. anp / Koen Suyk

MHC Ede hockeycomplex trainingsbasis Nederlands vrouwenteam

Hockey

EDE De komende periode, waarschijnlijk ergens in maart, zijn de velden van de Edese hockeyclub MHC Ede het terrein waar de Nederlandse hockeyvrouwen richting het Europees kampioenschap en de Olympische Spelen, zich voorbereiden.

Eip Janssen

Bondscoach Alyson Annan moet daarin noodgedwongen op basis van de huidige corona perikelen improviseren. Er staat in april de EHL op het programma. In mei staat gepland dat de hockeyteams van Nieuw-Zeeland en Australië in Nederland spelen in het kader van de Pro League? Of dat allemaal door kan gaan is een vraag voor later.

Maar getraind wordt er dus wel. En daarvoor stelde MHC Ede haar complex en clubhuis uiteraard graag beschikbaar. MHC Ede-voorzitter Alex Kiffen daarover: ,,Wij hebben er in geen bekendheid aan gegeven. Je wilt in coronatijd niet al te veel, liefst geen toeschouwers op je complex ontvangen. Waarom het Nederlands vrouwenteam in Ede traint? Het Nederlands team heeft al eerder op dit complex getraind. Dat is ze goed bevallen. Daar ben ik als voorzitter van deze leuke familieclub best trots op.”

COMPLEX De hockeybond en bondscoach Alyson Annan vonden het onverantwoord naar andere werelddelen te vliegen en daar te trainen. Maar uiteraard wil het Nederlands vrouwenhockeyteam dat al heel lang aan de mondiale top staat, de doelstellingen halen. Maar daarvoor moet de nodige arbeid worden verzet.

,,De selectie traint wekelijks op maandag en dinsdag. Zij verzamelen zich op maandagochtend op het nationale sportcentrum Papendal. ’s Middags gaan ze op onze velden trainen en weer terug naar Papendal. Op dinsdagochtend wordt opnieuw getraind in Ede.“

Om op de Edese hockeyvelden te mogen werd het complex door het NOC/NSF als ‘topsportlocatie’ aangemerkt.

,,Dat is nodig in het kader van de door de overheid en het NOC/NSF afgesproken voorwaarden topsport te bedrijven in coronatijd. Wij bieden als club graag de faciliteiten. Dat betekent dat drie leden van onze technische commissie zorgen dat de velden pico bello zijn. En ook om daar waar nodig snel te inspringen. Het mag ons nationale hockey trots aan niets ontbreken. Ik hoop dat onze aangeboden faciliteiten tot successen op het EK en de Spelen gaat leiden. Een hockeysucces straalt in dat geval ook een klein beetje af op MHC Ede. In een tijd dat er geen coronacrises had geheerst, was de aantrekkingskracht voor toekomstige hockeyers groot geweest. Maar het is helaas niet anders. Gelukkig zijn we een club waar leden in het belang van het (mondiale) hockey graag de handen uit de mouw steken. Dat moeten we koesteren. Ook dat is MHC Ede“, eindigt MHC Ede preses Alex Kiffen tevreden.

advertentie
advertentie