Lucas Westra, staand naast dug-out op archieffoto.
Lucas Westra, staand naast dug-out op archieffoto. Theo Beumer

Stafleden blijven MHC Ede ook volgend seizoen trouw

5 maart 2021 om 21:00 Hockey

EDE ,,MHC Ede heeft de technische staf voor het komende seizoen 2021/2022 rond. Ik ben blij dat zowel bij de mannen als vrouwen de technische staf het ja-woord heeft gegeven”, laat voorzitter Alex Kiffen weten.

Eip Janssen

Dat betekent dat bij de mannen coach Bastiaan Bunnik en zijn collega’s Stefan Boere en Bert Bunnik het in de overgangsklasse leidende Ede blijven begeleiden. Bart Siezen is de manager. Het kwartet gaat daarmee het vierde seizoen in. Maar het voorgaande werd wegens de coronacrisis niet afgemaakt. Of dat dit seizoen wel het geval is blijft ongewis.

Bij de vrouwen hoofdmacht blijft Lukas Westra de hoofdcoach. Hij wordt komend seizoen bijgestaan door Floris - Jan den Houting en Jorg Edelbroek. Joel Petrillo blijft als verzorger. 

De preses is niet hoopvol gestemd of en zo ja deze competitie 2020/2021 nog wordt voortgezet.

,,Je houdt altijd hoop. Maar hoe lang de termijn is waarop een mogelijke competitie hervatting begint, is op dit moment niet te voorspellen. Ik ben wel blij dat de hockeybond in haar reglementen heeft opgenomen dat indien alle clubs elkaar eenmaal hebben ontmoet er een P/D regeling mag plaatsvinden. Wel zijn alle bekertoernooien inmiddels afgelast.”

De mannen leiden in de overgangsklasse na zes wedstrijden de stoelendans. De voorsprong op achtervolger Leiden is drie punten. Phoenix volgt al op vijf punten. Maar of het wat waard is blijft een onzeker toekomstbeeld.

ZEVENDE ,,Het gaat mijn zevende seizoen worden bij de vrouwen hoofdmacht. Alles bij elkaar al elf seizoen MHC Ede. Eerder was ik drie jaar keeper van de mannen hoofdmacht. MHC Ede is toch wel mijn club geworden”, opent Lukas Westra.

Hij heeft geen moment getwijfeld zijn contract te verlengen.

,,Ik sta zowel letterlijk als figuurlijk binnen de club. Ik denk dat het vrouwenteam, dat een leuke groep heeft, nog steeds kan groeien. Daarnaast komen er best veel jeugdige talenten aan. Nu, op het moment dat je belt sta ik weer een aantal onderlinge jeugdwedstrijden te bekijken. Heerlijk toch.”

Westra is blij dat hij Floris - Jan den Houting een kans kan geven aan het senioren hockey te wennen.

,,Ik begeleid hem graag. De bedoeling is verder dat Jorg (Edelbroek, red.) een keer per week assisteert. Daarnaast hebben we als staf de uitdaging het potentieel dat op termijn overkomt van jeugd naar senioren zoveel mogelijk te helpen en begeleiden. MHC Ede put uit een goede kweekvijver is trots op de opleiding”, gaat Lukas Westra verder. 

Uiteraard is de vrouwencoach blij dat er weer, binnen de coronaregels, getraind mag worden.

,,Wij hebben zolang dat mocht getraind. Eerst in viertallen en nu weer met de complete groep. In ons team is de oudste speelster 26-jaar. Dus de regel dat je boven de 27- jaar niet volledig mag trainen gaat gelukkig net niet op. We mogen weer duelleren en wedstrijdsituaties nabootsen. Of ik verwacht dat de competitie nog hervat wordt? Dat heb ik niet in de hand. Wat ik wel in de hand heb is het feit dat mocht het tot een competitievervolg komen het team er staat. Deze week was het nog even opstarten , maar vanaf volgende week gaan we er weer vol tegen aan.”

Lukas Westra verwacht dat zijn team bij een mogelijk competitievervolg zeker nog een rol van betekenis gaat spelen in de eerste klasse.

,,Waar ik dat op baseer? De gedrevenheid van de groep. In de eerste wedstrijden hebben we wat punten laten liggen. Dat mag ons niet meer overkomen. Een fitte groep moet in staat zijn het balletje net onze kant op te laten vallen. De groep en staf zal daar alles aan doen. En voro de rest is het afwachten wat nog mogelijk is”, besluit de enthousiaste coach. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie