Bastiaan Bunnik, coach instrueert zijn spelers.
Bastiaan Bunnik, coach instrueert zijn spelers. Theo Beumer

Edese hockeyers geven een riante voorsprong uit handen

31 oktober 2021 om 18:03 Hockey

EDE De hockeymannen, zonder strafcornerspecialist Stijn Draaier, speelden bij Phoenix met 3-3 gelijk.

door Eip Janssen

,,Ede stond bijna vijftig minuten spelen op een 0-3 voorsprong. Guus Prinsen opende de score al snel. Daarna zetten Constantijn Erasmus en Lode Draaijer ons op 0-3. De 0-2 was een mooie assist van Max Ostermeijer en de 0-3 (Lode Draaijer) was een weergaloos mooi doelpunt”, aldus Ede coach Bastiaan Bunnik. Lode Draaijer maakte na lang blessureleed zijn rentree. Snel na de 0-3 werd het 1-3 door een twijfelachtig doelpunt van Phoenix. 

,,Er volgde een wedstrijd waarin Ede soms wat onhandige keuzen maakte. Binnen zes minuten veranderde de stand van 1-3 in 3-3. In de slotfase hadden we de arbitrage niet helemaal mee. Pleister op de wonde na het gelijke spel is wel dat ook de concurrentie niet wist te winnen. Ik denk dat in de overgangsklasse heel lang spannend gaat blijven”, sluit Bunnik af.

De stand na acht wedstrijden is dat Gooische aan de leiding gaat met 22 punten. Berken-Rodenrijs heeft 18 punten, gevolgd door Phoenix en Ede met 17 punten. Zondag komt het op de zesde plaats staande Zwart-Wit naar Ede. Deze topper begint op sportpark De Bosrand om 14.45 uur.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie