Luke Dommershuijzen in actie (blauw) tijdens het EK Jong Oranje in Gent.
Luke Dommershuijzen in actie (blauw) tijdens het EK Jong Oranje in Gent. via Luke Dommershuijzen

Hockeyers Jong Oranje met Luke Dommershuijzen Europees kampioen

Hockey

EDE Edenaar Luke Dommershuijzen (20) heeft met Jong Oranje Heren in de finale op het EK U21 met 3-1 gewonnen van concurrent Duitsland.

Eip Janssen

In Gent (België) werd door deze overduidelijke zege het Europees kampioenschap behaald. Edenaar Luke Dommershuijzen nam het derde doelpunt (veldgoal) voor zijn rekening. Dommershuijzen tikte de bal met een zogenaamde ‘buikschuiver’ in het Duitse doel. Luke Dommershuijzen stond ook al aan de basis van de 1-0. Een krachtige sleeppush van de Edenaar, uitkomende voor hoofdklasser Amsterdam, werd door Floris Middendorp verlengd. 

Nederland en Duitsland waren op het EK in Gent veruit de beste ploegen. In de poulefase werden de punten nog gedeeld (2-2). 

REACTIE ,,Ik heb het toernooi als erg mooi beleefd. Er is met deze groep echt een waanzinnige prestatie neergezet”, steekt de tevreden Luke Dommershuijzen kort na afloop van wal. 

,,Het is en was een mooi afscheid voor de jongens die nu niet meer in Jong Oranje mogen spelen vanwege hun leeftijd. Hoe ik de finale heb beleefd? Je probeert zo’n finale, als is het tegen het grote en echte concurrent Duitsland zo normaal mogelijk aan te pakken vergeleken met de andere wedstrijden. Die afspraak is door de groep gemaakt. We doen het net als anders. Eigenlijk hebben de finale net zo benaderd als elke andere voorgaande wedstrijd op dit achteraf zeer succesvolle EK”, gaat Luke verder.

Hij geeft een inkijkje achter de schermen. Qua plannen deden we niet zo veel anders. Je merkt onderling wel dat er wat meer druk op staat. Het is en blijft een finale. Dat ik heb gescoord was de ‘kers op de taart’. Bij het finale doelpunt moest ik van ver komen om bij de bal te kunnen. Ik zag een medespeler komen en de bal aannemen. Hij zag dat er wat ruimte lag op rechts en heb het toen op het sprinten gezet en Ollie (Olivier Hortensius, red.) wachtte precies lang genoeg en gaf de bal perfect terug. Het was een lange sprint maar wel voor een finalegoal:, lacht de voormalige MHC speler. 

Er wacht Dommershuijzen nu een week of twee vakantie. ,,Daarna bij hoofdklasser Amsterdam aansluiten om daar weer de ambities te halen als club. Ik mag nog het WK in 2023 spelen in Maleisië dus dat is voor het langere termijn een doel. Of ik het Nederlands elftal kan halen? ,,Dat zou onwijs gaaf zijn uiteraard, maar daarbij omdat ik nog bij Jong Oranje zit. Ik denk dat een selectie voor beide teams mooi is. Maar ik heb het onwijs goed naar mijn zin bij Jong Oranje. het is een geweldige groep waar veel ambitie en klasse inzit. Ik blijft gemotiveerd en zie wel hoe mijn hockey toekomst verloopt”, sluit Europees kampioen Luke Dommershuijzen af. 

advertentie
advertentie