Floris - Jan den Houting heeft het felbegeerde hoogste diploma in de hockeysport te pakken.
Floris - Jan den Houting heeft het felbegeerde hoogste diploma in de hockeysport te pakken. Casper Korver Fotografie & Design

Edese hockeycoach Floris-Jan den Houting haalt hoogste trainersdiploma

Hockey

EDE Ede hockeycoach vrouwen Floris-Jan den Houting heeft het hoogst haalbare trainers diploma (HT4, red.) binnen de KNHB behaald. Den Houting mag nu op het hoogste niveau binnen de KNHB als trainer/coach optreden.

Eip Janssen

,,HT4 is het hoogst haalbare trainersdiploma bij de KNHB. Ik heb dit afgelopen seizoen gedaan naast het trainerschap bij de Edese vrouwen hoofdmacht. Ik ben echt superblij dat ik mijn diploma heb gehaald. Het diploma heb ik in de eerste plaats gehaald om mezelf verder te ontwikkelen als trainer/coach. Maar ook om de door mij te trainen hockeyteams verder door te ontwikkelen. Het past bij mijn ambitie om ook mijzelf door te ontwikkelen. Zo’n opleiding draagt hieraan bij”, opent Floris-Jan den Houting. 

Om het HT4 diploma te behalen zijn hoge zware eisen gesteld door de KNHB. ,,Het is de bedoeling dat je tijdens de opleiding minimaal één team training geeft in de standaard eerste klasse of hoger. In mijn geval met Ede (overgangsklasse, red.) geen probleem dus. Topklasse/ landelijk jeugd (B en A) mag ook. Het is dus goed te combineren naast het trainen en coachen.” 

Den Houting is eerder in de periode september/oktober met de opleiding gestart. ,,Het duurde het hele seizoen. De opleiding bestaat uit 25 workshops, 9 Praktijkgerichte Opdrachten (PGO’s) en zelfstudie. De workshops duren ieder 3 uur en vinden plaats op maandagen (2 workshops per keer). Voor de uitwerking van de PGO’s en zelfstudie rondom de workshops is in totaal 58-96 uur nodig. Dan is het onwijs gaaf als je hoort geslaagd te zijn.” 

Floris-Jan den Houting heeft zelf de intentie om bij Ede te blijven. ,,Ik heb het hier naar m’n zin. Al moeten de gesprekken hierover met het bestuur nog plaats vinden”, besluit hij.

MHC Ede laat op de website het volgende weten: Vanuit het Bestuur en de Technische Commissie willen we Floris-Jan van harte feliciteren. Dat we als club nog maar lang van je kennis en kwaliteiten gebruik mogen maken. Een welverdiende proost op je diploma! 

advertentie
advertentie