Hullegie stopt

7 september 2011 om 00:00 Achtergrond

Geachte heer Spiegelenberg,

Ik lees in Ede Stad dat u graag rustig in de tuin werkt. In speeltuin De Korenbloem is al jaren een vrijwilligersplaats voor snoeiwerk vacant. Volgens mij is deze job echt voor u geknipt. Een X aantal uren is van de belasting aftrekbaar. Wel gebonden aan een maximum.

Kinderen, ouders en vrijwilligers zullen u zeer dankbaar zijn als u zich maatschappelijk gaat inzetten tijdens de periode van de welverdiende uitkering.

Ido Wolters

Ede

Tientallen jaren geleden is de Oud Lunterse Dag begonnen. Een prima initiatief voor een echt dorpsfeest voor heel Lunteren en omgeving. Prachtig, te gek!

In de loop der jaren trok dit festijn almaar meer bezoekers uit steeds wijdere omgeving. Het werd massaler en meer prestigieus. De toegang tot het dorp voor de bewoners werd door de toenemende toeloop lastiger. Maar als je in de loop van de dag met de auto het dorp uit moest en er weer in, dan gaf je identiteitsbewijs uitkomst. Je kon laten zien dat je in het dorp thuishoorde en geheel in stijl met de OLD-stemming werd er blijmoedig doorgang verleend naar eigen huis en haard.

Maar ook daaraan is blijkbaar een eind gekomen. Ik kwam mijn eigen dorp niet meer in. Noodgedwongen waren we, wonend aan de noordkant van ons dorp, in Barneveld onze wekelijkse boodschappen gaan doen. Met drie kratten vol grutterswaren in de achterbak en met de identiteitskaart in de aanslag, werden we door een agent die van korte zinnen hield, gesommeerd de auto maar in een weiland te parkeren. Een vriendelijk-ogende verkeersregelaar die zich duidelijk ongemakkelijk voelde met de situatie, liet ons een inrijdkaart waarover we in de krant hadden kunnen lezen; maar ja, je ziet wel eens wat over het hoofd.

Bleef het feit dat we alleen maar even verderop linksaf de straat richting ons huis in wilden, over een volkomen verlaten weg. De wet moest echter gehandhaafd en er stond een wit bord met rode rand tussen ons en onze woning: ,,Honderd en tachtig euro’’, zei de man met de pet, ongetwijfeld doelend op de staf als we stout waren. Dat is veel meer dan onze boodschappen kostten; dus maar snel gehoorzaamd en de auto geparkeerd.

‘s Avonds had ons pluimvee geen belangstelling voor bedorven vleeswaren, maar een paar kraaien hadden er een enorm feestmaal aan. Wat de kippen wel geweldig lekker vonden was de ontdooide patat. En de katten hebben de hele buurt getrakteerd op warme melk. Echt een te gek feest dus.

Ik vond het ook echt te gek, maar dan te gek voor woorden.

Gert van de Beek

Lunteren

Ik ben inwoner van de wijk Rietkampen, woonachtig aan de Spinozastate.

Tot mijn verbazing hebben we weer een staaltje communicatieve vaardigheden van de gemeente Ede meegemaakt. De gemeente heeft een open gezaagde zeecontainer geplaatst achter de geluidswal van de Spinozastate om als gedoogplek voor hangjongeren te dienen.

We weten tegenwoordig wat we onder hangjongeren verstaan. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige overlast, want de afgelopen maanden hebben we op deze plek al veel problemen meegemaakt met deze bewuste hangjongeren.

Wat mij echter het meest ergert (en ik ben zeker niet de enige) is dat de zeecontainer geplaatst is zonder overleg of een mededeling naar de buurtbewoners toe.

Goed zo gemeente Ede, ga vooral zo door. Het is zelfs zo dat de politie de jongeren verwijst naar deze plek.

J. Aben

Ede

Reacties van www.edestad.nl

Jan op 01-09-2011 10:42

Geen wonder dat wethouder Hullegie ook haar functie neer legt. Zij is ook op de hoogte dat Spiegelberg zijn funtie bij Permar neerlegt en een aanvulling op zijn wachtgeld krijgt. Wie volgt.

Jan Kijlstra op 02-09-2011 14:36

Mevrouw Hullegie heeft verstandig gehandeld. Zij was het beoogde slachtoffer, de “kop van Jut”, en heeft tijdig haar hoofd van het hakblok gehaald.Elders valt te lezen dat Gemeentebelangen niet in staat is een geschikte opvolger uit eigen kring te leveren (dat verbaast, denk ik, weinigen), en dat de heer van Boven, gebruik makend van zijn netwerk, op zoek gaat naar een kandidaat van buiten de gemeente. Een zwaktebod, en verspilde moeite.De coalitie in Ede heeft ook zonder Gemeentebelangen voldoende steun om een eigen kandidaat, uit Ede, er door te krijgen.Een (tweede) wethouder van de VVD is, gelet op de huidige politieke situatie, dan voor de hand liggend.

Peer op 02-09-2011 20:57

Jan Kijlstra, we zijn blij dat jij het allemaal zo precies weet. Je hebt niet alleen verstand van veldnamen, en van historie, je hebt bovendien meer inzicht dan wie dan ook. Jammer dat ze jou niet tot burgemeester hebben gekroond. Je hebt schijnbaar een zwak voor deze wethouder, en ziet haar als slachtoffer. Of had jij de post soms graag gehad, bedenk ik me nu. Jammer dat het door jou gesteunde kluppie geen wethouder mocht leveren, maar ja buurtschutter is ook niet mis. Of zie jij wat in de moeilijke taak om een werkvoorzieningschap te leiden? Ik wens dhr. Van Boven alle wijsheid en veel support, zodat Permar een goede leider krijgt. Of de vorige een goede was hoef ik gelukkig niet te beoordelen, daar zijn de wethouder en de raad voor, en het bestuur. En daar past roddel en achterklap tegenwoordig niet bij, dat hoort ook bij historie Jan

Mo op 03-09-2011 10:12

Goh, de Permar is op zoek naar een nieuwe directeur en mevrouw Hullegie is beschikbaar. In de persberichten van de gemeente Ede wordt ze overladen met complimenten over haar dossierkennis bladiebladiebla. Een inkoppertje dus. Die opvolging van Spiegelenberg was al geregeld voor er 1 letter in de krant stond. En zo stort Ede zich in een volgend Permardrama. Bah, bah, bah.

Beau op 04-09-2011 03:31

Wat een gelul, door al die subsidies werkt Permar onder de marktprijzen en ja nu leiden ze verlies, het is niet de gewone man/vrouw die “duur” is maar het management die de zakken vult. Doordat subsidies wegvallen is de aanbesteding met veel te lage prijzen geweest en betaald u als burger bij. Ach de gemeente Ede springt wel bij, immers zij hebben toch de burgers die zij weer uit kunnen melken.Ze bieden werkzaamheden aan ver onder marktconforme prijzen want ze krijgen toch subsidie, dus wie is er de dupe? Ja wij, door de gemeentelijke belastingen te verhogen en ondertussen den Haag de schuld geven. Dus wie betaald? Ja u en ik als inwoner van Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie