Enerverend Business Event Ede

26 oktober 2011 om 00:00 Achtergrond

Burgemeester Cees van der Knaap zei een kick te krijgen van het ondernemersschap. ,,Hier heb je echt een ondernemersvolkje. Er is geen gemeente waar zoveel zzp’ers zijn als in Ede.”

EDE - Lukkien B.V. was maandagavond de glorieuze winnaar in de categorie Industrie en Dienstverlening van de zevende editie van het Business Event gemeente Ede. Uit handen van burgemeester Cees van der Knaap kreeg Bouke Lukkien jr. de daaraan verbonden prijs. In de categorie MKB en Detailhandel ging de prijs naar Carwash & Co van vader André en zonen Timo, Jordi en Imar van Riet. In de categorie Jong Onderneming/Ondernemer kwam Ja Schoon B.V. van Jeroen en Astrid Aalders als beste uit de bus. door Jan de Boer

Industrie

Met respect voor R & W Tractiebatterijen van Jan Ruttenberg en zijn kinderen Lotte en Rob en met alle respect voor Van Mourik Ede van vader Willem en zoon Marco van Mourik. In de categorie Industrie en Dienstverlening kon er natuurlijk maar één bedrijf winnen, oftewel Lukkien B.V. Daarover waren de vele aanwezigen in de zaal van congrescentrum Reehorst het in grote meerderheid wel over eens. ,,Het geeft aan dat je de verkiezing serieus kunt nemen”, zei een ondernemer.

The Voice

Volgens juryvoorzitter Otto van de Vliet is Lukkien als bedrijf een alleskunner. ,,Een wereldspeler, die ook de regionale markt bedient. Een crossmediaal productiebedrijf waar Ede trots op mag zijn. Lukkien zette met The Voice of Holland Ede op de kaart.” Van der Knaap had ook lovende woorden voor Lukkien. ,,Soms moet je veel geld uit geven voor de promotie van de gemeente. Vorig jaar met The Voice of Holland uit Ede hoefden we niets meer te doen. Bedankt daarvoor.”

Humberto Tan

Presentator Humberto Tan verwees bij de Edese verkiezing naar de verkiezing van de Televizierring. Over dat resultaat leek de televisiecoryfee nog altijd niet blij te zijn. ,,Vrijdag op de tv Voetbal International. Toen dachten jullie?” Tan kreeg de kous op de kop. ,,Ik heb zeven keer gestemd op Voetbal International”, reageert Bert van Ravenswaaij van Lukkien. Dat kon Tan dus in zijn zak steken.

Erkenning

Melle Lukkien was in zijn nopjes over het winnen van de prijs. ,,Van tevoren weet je het maar nooit.Het is altijd leuk om zo’n erkenning te hebben. Natuurlijk gaan we altijd door. Maar als je toch aanwezig bent, is het leuk om er met de prijs vandoor te gaan.”

Van Vliet

In de categorie Jong Onderneming/Ondernemer ging het tussen DierenDokters Ede, Ja Schoon B.V. en Grand Café Hotel Kruller/Hotel Witte Hoes. Ja Schoon won, omdat het schoonmaakbedrijf volgens juryvoorzitter Otto van de Vliet een superenthousiaste ondernemer is. ,,Met een heldere en frisse kijk op het gebied van schoonmaken, waarbij duurzaamheid voor mens en milieu voorop staan. Ook zijn ze flexibel, enthousiast, ze hebben een kraakheldere kijk op het vak. Ze werken met de nieuwste milieubewuste technieken.”

Geboren

Jeroen en Astrid Aalders straalden van oor tot oor toen ze de uitslag hoorden. ,,Het is prachtig. Je moet het geluk hebben als ondernemer geboren te zijn. Ook moet je de kans krijgen om te ondernemen. Je moet goede mensen om je heen hebben. Heel belangrijk zijn alle klanten, die ons de kans gaven om veel fouten te maken en ons te verbeteren.”

Milieu

Carwash & Co, B&M Koeriers en Xandrion streden om de eer in de categorie MKB en Detailhandel. De jury koos voor Carwash & Co, met binnenkort ook vestigingen in Veenendaal en Doetinchem. ,,Het is een krachtig familiebedrijf met een erg laag personeelsverloop, waarbij hoge kwaliteit en service voorop staan, gecombineerd met een zo min mogelijke milieubelasting”, aldus Otto van de Vliet. André van Riet vindt de uitverkiezing fantastisch. ,,Een kroon op het werk.” De zonen waren ook blij. ,,Het is onverwacht. Ook onverwacht dat we het werk met z’n allen kunnen doen. Voor vader is dit een bekroning op zijn carrière.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie