Afbeelding
Knooppunt Techniek

‘Studenten werken tijdens de Bootcamp DigiLab 2022 aan oplossingen voor een gezonde duurzame wereld’

17 maart 2022 om 13:39 Activiteiten

EDE Bootcamp DigiLab 2022, een initiatief waarbij 125 studenten de resultaten van de Hackathon die op 25 februari plaatsvond omzetten naar prototypes, praktische businessplannen en marketingstrategieën, gaat volgende woensdag 23 maart van start. De bootcamp duurt tot vrijdag 25 maart. De deelnemende studenten volgen een mbo- of hbo-opleiding ICT of Toegepaste Biologie aan het Technova College, Aeres of de CHE. Dat laat de organisatie Knooppunt Techniek, in samenwerking met ICT Campus, weten in een persbericht. 

Woensdagochtend wordt er afgetrapt in de studio van het Technova College. Op vrijdagmiddag wordt er met een, naar eigen zeggen, bruisende finale afgesloten in de ontvangsthal van Aeres vmbo. De Bootcamp DigiLab 2022 is een initiatief waarin IT-bedrijven, onderwijsinstellingen en regionale overheid samen optrekken. 

PITCH De deelnemers buigen zich in gemixte teams, onder leiding van docenten en experts uit het bedrijfsleven, over vraagstukken rondom vertical farming van de startup FarmVent. Elk team pitcht hun oplossing aan de jury. De teams strijden om een eerste, tweede en derde plaats.

Knooppunt Techniek vertelt dat de studenten tijdens de bootcamp aan de slag gaan met vragen over korte lokale voedselketens. ,,Hoe halen we ons eten dichterbij? En kunnen we hiervoor vertical farming inzetten? Nu heeft een maaltijd soms dertig duizend kilometer afgelegd voor er een hap van wordt genomen. Denk aan rijst uit Thailand. Korte ketens maken verduurzaming van de landbouw beter mogelijk, omdat kringlopen eenvoudiger lokaal dan internationaal zijn te sluiten. De studenten analyseren de resultaten van de Hackathon en bedenken samen innovatieve oplossingen en prototypes, zoals bijvoorbeeld een app of een website. De plannen worden vrijdagmiddag gepitcht voor een jury die bestaat uit vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijfsleven en overheid.’’

VERRAST Nikolaos Alfieris, oprichter van FarmVent: ,,De Hackathon heeft mij in alle opzichten verrast! De studenten werkten serieus aan de opdrachten en begrepen waar FarmVent behoefte aan heeft. Ook bedachten zij veel nieuwe ideeën. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om foto’s van de planten tijdens de groei te maken. Zo kun je aan de gebruikers aangeven wanneer de plant geoogst kan worden. Ik kijk nu al uit naar de ideeën en opbrengsten van de Bootcamp DigiLab 2022!”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie