Afbeelding
Natuurcentrum Veluwe

Wildkanseltochten gaan weer van start

1 mei 2022 om 14:50 Activiteiten

EDE De wildkanseltochten van Natuurcentrum Veluwe zijn weer van start gegaan. ,,Onder begeleiding van een natuurgids een rustgebied in mogen. Dat is heel bijzonder. Misschien zie je edelherten of wilde zwijnen. Soms komt er een vos of heel zelden een das voorbij. Maar ook reeën laat zich zien. Het blijft altijd spannend welke dieren zich laten bewonderen. Vanuit de wildkansel is het iedere keer weer een verrassing wat er op de wildweide te bewonderen valt.’’

Er is een grote kans om wild te zien vanaf wildkansel De Hindekamp, op ongeveer twee kilometer afstand van het Natuurcentrum. Onder begeleiding van een gids van het centrum is de wildkansel toegankelijk. 

De deelnemers gaan onder begeleiding op de fiets van het Natuurcentrum naar de wildkansel en lopen vervolgens met de gids vanaf de rand van het bos over een ‘fluisterpad’ naar de ingang van de kansel. De tochten duren tot de schemering, ongeveer twee uur. ,,Neem een verrekijker mee en draag bij voorkeur donkere kleding en gemakkelijke schoenen. Fototoestel mag gebruikt worden. De ruimte is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn,’’ laat het Natuurcentrum weten

In mei worden er drie tot vier keer per week wildkanseltochten georganiseerd. De kosten van een Wildkanseltocht, inclusief het gebruik van een fiets van het Natuurcentrum, bedragen 12,50 euro per persoon voor volwassenen en 10 euro per persoon voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Voor kinderen ouder dan twaalf jaar geldt de prijs voor volwassenen. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de acht jaar.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede. Voor deelname aan de tochten moet er vooraf gereserveerd worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie