,,Bij Fysiotherapie Beatrixpark wordt veel aandacht gegeven aan bewegen en sporten tijdens en na de zwangerschap.
,,Bij Fysiotherapie Beatrixpark wordt veel aandacht gegeven aan bewegen en sporten tijdens en na de zwangerschap." www.pixabay.com

Bewegen en sporten tijdens en na zwangerschap

15 oktober 2019 om 12:07 Advertorial_2

EDE In de periode van een zwangerschap wordt veel van het lichaam gevraagd. Niet alleen verandert de hormoonhuishouding, maar ook verschillende spiergroepen krijgen het zwaar te verduren. Vaak ontstaan klachten waarvan het niet altijd duidelijk is of deze erbij horen. Hiervoor kunnen zwangere of pas bevallen vrouwen terecht bij Joke Nijland, Bertha van der Starre en Elma Heikamp, de bekkentherapeuten van Fysiotherapie Beatrixpark.

,,Beter is het natuurlijk om de klachten voor te zijn en fit de bevalling in te gaan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat hoe fitter je een bevalling ingaat, hoe beter deze verloopt en hoe sneller je ook herstelt na de bevalling", vertelt Bertha van der Starre. ,,Vandaar dat bij Fysiotherapie Beatrixpark veel aandacht wordt gegeven aan bewegen en sporten tijdens en na de zwangerschap."

PREVENTIEF KARAKTER Tien jaar geleden zijn Bertha van der Starre en Joke Nijland gestart met Zwanger & Fit® voor de zwangere en pas bevallen vrouw. In deze groepslessen wordt gewerkt aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit. De lessen hebben een preventief karakter. Voordeel is dat eventuele klachten ook tijdig kunnen worden gesignaleerd.

In de fysiotherapiepraktijk wordt drie keer per week in de oefenzaal binnen getraind en één keer per week buiten (Z&F Outdoor). De lessen binnen worden altijd begeleid door twee YVLO-Zwanger&Fit®-trainers, waardoor voldoende tijd en ruimte is de vrouwen gericht te begeleiden. De lessen buiten zijn voor vrouwen die geen of weinig klachten hebben. Bij deze outdoorlessen wordt actief gebruik gemaakt van wat de omgeving te bieden heeft om de verschillende spiergroepen te trainen en de conditie op peil te houden. ,,Het leuke van de lessen buiten is dat het heel afwisselend is en het als fijn wordt ervaren in de buitenlucht te trainen", zegt Bertha van der Starre die Z&F Outdoor begeleidt.

In de fysiotherapiepraktijk staat de zwangere en pas bevallen vrouw centraal. Niet alleen werken in de praktijk zeer ervaren en deskundige bekkentherapeuten, waarvan één een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is, maar worden, naast Z&F, meerdere beweegprogramma's en specialisaties aangeboden, onder de noemer 'Zwanger in Balans & Zo'.

,,Vanaf de 14de week kunnen vrouwen bij ons terecht voor zwangerschapsyoga of een zwangerschapsmassage", legt Van der Starre uit. ,,Wij bieden toegankelijke lessen met prettige yogaoefeningen, aandacht voor ontspanning en ademhaling en veel tips. De zwangerschapsmassage is niet alleen een fijn moment voor jezelf, maar ook gericht op het verminderen van ongemakken. Na de bevalling kunnen vrouwen bij ons terecht voor een nacontrole en advies en staan wij klaar om ervoor te zorgen dat ze weer in shape komen. Ook wordt gestart met een cursus babymassage, waarbij genieten van het contact met je baby voorop staat, zeker aan te raden bij onrustige baby's of baby's die veel huilen."

Voor meer informatie over wat Fysiotherapie Beatrixpark kan bieden voor de zwangere en pas bevallen vrouw bekijk de website www.fysiotherapie-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie