Prominente musici James Oesi (contrabas) en  Olga Pashchenko (piano) live in Ede!

27 augustus 2018 om 18:00 Nieuws Deel je nieuws

Huis Kernhem presenteert 16 september het bijzondere gelegenheidsduo James Oesi (contrabas) en Olga Pashchenko (piano). Beide musici behoren op hun eigen instrument solo tot de top. Speciaal voor het concert in Huis Kernhem bundelen ze hun krachten. De gevoelige Oesi en de expressieve Pashchenko spelen samen werken van George Frideric Handel (1685 – 1759), Ludwig van Beethoven (1770-1827), Claude Debussy (1862-1918) en Franz Schubert( 1797 – 1828).

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn programma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – op veel bekende podia zoals het Amsterdamse Concertgebouw, Utrechtse TivoliVredenburg en de Oosterpoort Groningen en festivals zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, CrossLinx en Festival Classique.

In mei 2012 studeert James met een 10 met aantekening af op het Koninklijk Conservatorium  Den Haag, dat eindexamen werd later bekroond met de Fock Medaille voor beste solo examen van dat jaar. Zijn studie was een unicum: hij is de enige contrabassist ooit die een masters solo contrabas studeert in Den Haag.

James krijgt tijdens en na zijn studie masterclasses en coachingsessies van onder andere Gary Karr, Anner Bijlsma en Geoffrey Simon.

Olga Pashchenko is een van de meest veelzijdige artiesten op het klavier, van orgel en klavecimbel tot fortepiano en moderne piano. In haar wereldwijde uitvoeringen toont ze een gepassioneerde persoonlijkheid, virtuositeit, rijkdom aan kleur en gevoeligheid voor het brede repertoire dat ze op deze verschillende toetsenborden speelt.

Sinds ze al op jonge leeftijd haar concertcarrière begon – ze gaf haar eerste pianorecital in New York toen ze 9 jaar oud was – heeft Olga een drukke carrière als solist, kamermusicus en orkestsolist. Ze treedt op in heel Europa, de VS en Rusland, met een repertoire variërend van Bach op klavecimbel tot Beethoven op historische piano en Ligeti op moderne Steinway.

Ze is een vaste gast op vroege en hedendaagse muziekfestivals, waaronder het Utrecht Early Music Festival (waar ze in 2016 artist in residence was), het fortepiano-festival in Amsterdam; en festivals in Italië, België, Frankrijk en Spanje.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie