Afbeelding
Jan de Boer / BDU Archief

Dit is er deze week te doen in Ede

29 augustus 2018 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

31 augustus 2018

Ede

Infomiddag over docent elektrotechniek
10:00 Galvanistraat 51
Nederland beschikt over veel goede technici. Een deel daarvan zou zelfs een goede docent zijn. Voor mensen die graag willen weten of docent elektrotechniek iets voor hen is, wordt er op vrijdagmiddag 31 augustus een informatiebijeenkomst gehouden bij Elektroraad aan de Galvanistraat 51 in Ede.

Ede

Rondleiding door de Grotestraat Ede
14:00 Molenstraat 45
Is het centrum van Ede wel het centrum? Hoe was het ooit? Benieuwd wat er allemaal te horen en zien is? Ga dan mee met de gidsen van SRVV op deze Edese ontdekkingstocht op zaterdag 11 augustus. Tegenwoordig is het centrum van Ede bekend maar ooit, begin 1900, was de situatie wel anders. De Bospoort was het centrum. Hier stonden Gemeentehuis, politie bureau, waren winkels te vinden en werd de weekmarkt gehouden in de Grotestraat, nu Not. Fischerstraat. Wat overblijft is een selectie van de vele verhalen, historische panden, oud Ede in het centrum, een wandeling door de tijd die eindigt in het huidige centrum, de nieuwe route van de Grotestraat. Nieuwsgierig naar dit verhaal over Ede toen en nu, ga dan mee met de rondleiding. Start: 14.00 uur, Cultura, Molenstraat 45, Ede. Aanmelden bij VVV Ede, 0318 – 61 44 44 of ter plekke bij de gids. Kosten 6 euro, dit is inclusief het boekje "Bijou Bospoort".

1 september 2018

Ede

De Heiderun
Kazernelaan 2
De Heiderun biedt uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloper. Ook kinderen kunnen meedoen aan de Heiderun. Deelname kost 9,50 euro en hiermee steunt met ook het goede doel.

Ede

Mindfulness in het Toon Hermans Huis Ede
10:00 Hoflaan 2
In het Toon Hermans Huis Ede wordt weer een mindfulness training gegeven voor mensen die worden geraakt door kanker. Acht bijeenkomsten van circa 2,5 uur. Er wordt gestart in september, op de zaterdagochtenden van 10.00 uur tot 12.30 uur. Datums: 1, 8, 15 en 22 september, 6, 13 en 27 oktober en 3 november. 20 oktober is er een stilte dag van 10.00 uur tot 16.00 uur. info@toonhermanshuisede.nl

Ede

School IBBO Barnsteen op markt hooggevoeligheid
10:00 Molenstraat 45
Zaterdag 1 september is er van 10.00 uur tot 13.00 uur een markt voor hooggevoeligen bij Cultura in Ede. Er zijn 33 kramen met info over hooggevoeligheid. IBBO Barnsteen, spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs in Ede, is ook aanwezig. Deze kleinschalige school zoekt nog vrijwilligers. Meer informatie is verkrijgbaar op de informatiemarkt of per mail: barnsteen@ibbo.eu

Ede

Expositie ColorFlow in Huis Kernhem
12:00 Kernhemseweg
Van 1 september tot en met 16 september exposeren Beatrice Martinetz en Jenni Vandeberg in Huis Kernhem te Ede met schilderijen, pastelkrijt tekeningen en mozaïek objecten. De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur, alleen op zondag 16 september om 14.00 uur. De toegang is gratis. Zie ook: www.huiskernhem.nl

Ede

Rondleiding Grotestraat Ede
14:00 Molenstraat 45
Zie bericht elders op deze pagina onder 31 augustus.

3 september 2018

Ede

Start yoga-seizoen
10:15 Stationsweg 60
Vanaf 3 september start het yoga-seizoen bij 'ahimsa yoga' aan de Station 60 in Ede. Doordeweeks zijn er lessen in de ochtend en avond. Yogadocent Simone: ,,Deze yoga werkt vanuit ontspanning. Laat je het presteren weg, dan is er ruimte voor verzachting.'' Een proefles kost 5 euro. Meer info op www.ahimsayoga.eu.

Ede

LBS Scootmobielclub Heidekrekels Ede
12:00 Dennenlaan 518
Ook in Ede komt een scootmobielclub met de naam: Heidekrekels. Door het organiseren van toertochten willen de initiatiefnemers meer saamhorigheid betrachten onder scootmobielrijders. Ook gaan ze de strijd aan tegen onveilig rijden met de scootmobiel. Zo geeft de vereniging zichtbaarheid voorlichting en verkeerstheorie. Landelijke Beweging Scootmobielrijders neemt hierin het voortouw op lokaal niveau.

Ede

Cursus Begrijpend Lezen
15:30 Stationsweg 60
Het begrijpen van teksten is heel belangrijk voor alle vakken, zowel op de basisschool als op het vo. Deze cursus geeft handvatten aan de deelnemers hoe men een tekst moet lezen en hoe de intentie uit de tekst gehaald kan worden. Er wordt gestart in september, opgave via info@3x3rt.nl Cursusdagen en tijden in overleg met de deelnemers.

Ede

Bridgecursus voor starters
19:30 Hoflaan 2
Bij voldoende belangstelling zal vanaf maandag 17 september de bridgevereniging 'Bridge 4-ever'wekelijks bridgelessen verzorgen voor starters. In twaalf lesavonden worden de cursisten ingewijd in de beginselen van het bridgespel. Deelname is mogelijk zonder enige voorkennis. De kosten voor deelname bedragen slechts 60 euro. De cursus wordt verzorgd door twee zeer ervaren bridgers/docenten in de 'Open Hof'.

5 september 2018

Ede

Lezing over: Wat is DigiD ?
13:30 Parkrand 60
Wat is DigiD ? DigiD is feitelijk een computerprogramma waarmee mensen kunnen inloggen bij de overheid (en vele andere instellingen).

Bennekom

Rondleiding Landgoed Hoekelum Bennekom
14:00 Edeseweg 124
Wandel mee met gidsen van st. Recreatie Veluwe-Vallei over landgoed Hoekelum te Bennekom woensdag 5 september. De gids van de Stichting Recreatie Veluwe-Vallei vertelt alles over de geschiedenis van het huis en de bewoners. Rondleiding begint om 14.00 uur, start op de parkeerplaats aan de NOORDzijde van kasteel Hoekelum, Edeseweg 124, Bennekom. Deelname volwassenen 5 euro en voor kinderen 4 euro. Deze rondleiding is niet toegankelijk voor rolstoelen Duur van de rondleiding 1, 5 uur. Attentie: de wandeling gaat altijd door.

6 september 2018

Ede

Kom meezingen met het ENKA Mannekoor Ede
19:30 Prinsesselaan 8
Maak kennis met dit gerenommeerde mannenkoor dat zich aan het voorbereiden op haar 95-jarig bestaan in 2020. Kom op donderdag 6 september om 19.30 naar "Ons Huis", Hovystraat 2, Ede (Centrum achter de Taborkerk Beatrixpark). Aanmelden kan via E-mail; berk.el@live.nl of tel.06-465966

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie