Bowlen voor jonge mantelzorgers

28 augustus 2018 om 09:10 lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 28 september organiseert welzijnsorganisatie Malkander een uitje voor jonge mantelzorgers; bowlen en samen eten bij Bowlingcentrum Groeneveld in Ede. “Jonge mantelzorgers groeien op met meer verantwoordelijkheden en zorgen dan andere leeftijdsgenoten. Daarom organiseren wij deze activiteit, zo kunnen ze ontspannen en anderen ontmoeten”, vertelt Gerrie Kelderman, jongerenwerker bij Malkander.

“Eén op de vier jongeren groeit op met zorg”, vertelt Gerrie. ”Groeit een jongere thuis op met iemand die langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is? Dan is dat meestal een jonge mantelzorger. Dat zijn kinderen of jongeren (tot 24 jaar) die zorg geven, zich zorgen maken en zelf zorg tekort komen. Vaak beseffen wij en ook zijzelf niet dat zij anders opgroeien.” Daarom organiseert Malkander een uitje voor de jonge mantelzorgers.

Van 16.00 tot 18.00 uur is er bowlen en een patatje voor kinderen in groep 6 t/m 8 van de basisschool. Om 18.00 uur zijn jongeren van de middelbare school welkom bij Bowlingcentrum Groeneveld. Er zijn geen kosten aan verbonden en er mag een vriend(in) meegenomen worden. Opgeven kan voor 21 september via www.malkander-ede.nl of bij Gerrie Kelderman via gkelderman@malkander-ede.nl of whatsapp: 06 23 89 46 82 onder vermelding van naam, adres, leeftijd en e-mailadres. Er is plek voor 40 personen.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie