NieuwLicht Café: LHBT'ers binnen de christelijke gemeenschap

28 augustus 2018 om 17:46 lokaal

EDE Welke plek is er voor homo's in de kerk? In het NieuwLicht Café op 3 september in Ede gaan Karlijn Goossen, onderzoeker aan de Christelijke Hogeschool Ede en evangelist Philip Nunn onder leiding van Tijs van den Brink met elkaar en met het publiek in gesprek over deze vraag.

Nunn en Goossen staan qua opvatting ver van elkaar af, waar Nunn vindt dat er binnen kerken geen ruimte zou moeten zijn voor relaties tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, wil Goossen juist dat de Protestantse Kerk in Nederland meevaart tijdens de Gay Pride.

Het online opinieplatform NieuwLicht onderzocht afgelopen halfjaar of en hoe LHBT'ers zich in de kerk op hun plek voelen. Uit verschillende discussies blijkt wel dat er onder christenen nog steeds veel polarisatie rondom dit onderwerp is. Veel homoseksuele christenen voelen zich hierdoor afgewezen door mede-gelovigen, zijn teleurgesteld in de kerk en haken af. Het doel van de avond is om de verschillen voorbij te komen en op zoek te gaan naar meer eenheid binnen de kerken.

Deze avond is er één in een serie meetups van opinieplatform NieuwLicht, waar experts en NieuwLichters in gesprek gaan over actuele thema's. Maandagavond 3 september is de locatie Café Substitute, aan de Nieuwe Stationsstraat 27 in Ede. Vanaf 19.30 uur inloop, aanvang 20.00 uur en de eindtijd is 22.00 uur. De toegang is gratis. Daarna kan er tijdens de borrel nog verder nagepraat worden. Meer info en aanmelden kan via de Facebookpagina van NieuwLicht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie