Afbeelding
Opsporing Verzocht

Drie tips over gewelddadige woningoverval Ede

29 augustus 2018 om 06:33 lokaal

EDE Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdag aandacht besteed aan een gewelddadige overval op een bejaard echtpaar aan de Loevestein in Ede. Daarbij kwamen gruwelijke details naar buiten. Het stel werd vrijdagavond 23 februari in hun woning overvallen door twee mannen. De man des huizes raakt hierbij gewond. Naar aanleiding van de uitzending kreeg de politie drie tips binnen.

BEDREIGING MET MES Onverwachts gaat die avond rond 20.00 uur de bel. Wanneer de bewoner de voordeur opent, wordt hij direct overmeesterd door twee overvallers. Terwijl het duo schreeuwt om geld, duwen ze de 82-jarige man tegen de grond onder bedreiging met een mes. Hij wordt met het wapen in zijn gezicht geprikt, waardoor hij verwondingen oploopt. Zijn echtgenote bevindt zich op dat moment in de woonkamer.

GEEN BUIT De twee mannen struinen nog door het huis, maar verlaten de woning zonder buit. De echtgenote slaat in verwarde toestand alarm op straat, waarop een alerte buurtbewoner de politie belt. Het is onduidelijk waarom de daders juist bij deze mensen hebben toegeslagen; het echtpaar is zeer geliefd in de wijk.

VLUCHTAUTO Kort na de overval zien oplettende wandelaars twee mannen rennen, zo'n 200 meter bij de woning vandaan. In het Proosdijpark sprinten de mannen richting de kinderboerderij en stappen in een auto, mogelijk een Peugeot 306. De auto wordt door een derde man bestuurd. Het drietal rijdt vanaf de Floreslaan de Proosdijerveldweg op en vervolgens langs het Texaco-tankstation.

SIGNALEMENT De twee mannen zijn gezien door een voorbijganger, waarbij een groot lengteverschil opviel. Een van de overvallers is circa 1.90 meter lang, heeft een slungelig postuur en droeg de bewuste avond een grijs vest met capuchon. Zijn compagnon wordt ongeveer 1.70 meter lang geschat en droeg donkere kleding met een capuchon over zijn hoofd. Beide mannen zijn vermoedelijk rond 18 jaar oud.

ONDERZOEK De politie heeft de zaak nog altijd in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets verdachts hebben gezien aan de Loevestein, of die de mogelijke vluchtauto die avond hebben zien rijden in de omgeving van de Loevestein, of mensen met andere informatie, kunnen de politie bellen op tel 0800-6070 of anoniem via tel. 0800-7000.

Bron: Opsporing Verzocht

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie