Afbeelding
Cindy de Jong

Nieuw in Ede: Airborne Jazz

4 september 2018 om 07:01 Uit-cultuur/nieuws

EDE Ede is een nieuw muziekevenement rijker: Airborne Jazz. Op het Oude Kerkplein staat op zaterdag 22 september tussen 11.30 en 17.30 uur het talent uit Ede en de regio centraal tijdens verschillende concerten. 

Initiatiefnemer Stichting WorldTown Music organiseert de eerste editie van dit gratis festival samen met haar partners Muziekplein Ede, Cultura, Gemeente Ede en Stichting Binnenstadsmanagement Ede. ,,We willen een festival organiseren dat militaire historie, cultuur, natuur en eten met elkaar verbindt", aldus de directeur van het festival, Edgar van Asselt. ,,Dit festival is ook een uitnodiging voor de bezoekers van de luchtlandingen om het centrum van Ede te bezoeken en zich te laten verrassen door geweldige jazz. Want de geallieerden brachten niet alleen vrijheid, maar ook een totaal nieuwe muzieksoort: de jazz. Een genre dat na de bevrijding enorm opbloeide en net zo populair werd als popmuziek anno nu."

BIGBANDS Tijdens deze eerste editie van Airborne Jazz staat het talent uit Ede en de regio centraal. De bigbands Jalafusi uit Ede, Triple B uit Bennekom en Sound Of Science uit Wageningen geven optredens waarin de verschillende stijlen die jazz rijk is, aan bod komen. Van swing tot funk en van latin tot blues, iedere band heeft een eigen sound en repertoire.

Ook laten enthousiaste leerlingen van het Muziekplein Ede hun talent horen met een muzikaal palet van bluegrass, blues, standards uit het American Songbook en vocale mini concerten. Meer informatie is te vinden op www.airbornejazz.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie