Anneke Spoelstra. ,,We gebruiken de beste apparatuur.
Anneke Spoelstra. ,,We gebruiken de beste apparatuur." Freek Wolff

MediDerm: 'Zorg voor uw huid'

6 september 2018 om 11:10 Advertorial_1

EDE Van behandeling van acné (puistjes) en oedeem (vochtophoping) tot laserbehandeling van haren, tatoeages en kalknagels. Het is een greep uit de opties bij MediDerm, de huidspecialist die sinds een maand ook in Medisch Centrum Veluwse Poort is gevestigd.

Freek Wolff

Eigenaar Thomas Kleyn begon zestien jaar geleden met het concept van huidspecialisatie en rolde dit eerst uit in Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Bennekom, Veenendaal en Hilversum.

GLOEDNIEUW In de gloednieuwe Edese praktijk werken Kristel Lemmens als huidtherapeut en Anneke Spoelstra als lasertherapeut. Die tweede bestrijkt zo'n tachtig procent van alle behandelingen. Spoelstra heeft een opleiding als verpleegkundige en werkt al vijftien jaar bij MediDerm. ,,Voor de laserbehandelingen heb ik extra opleidingen gevolgd."

Kleyn schetst hoe de overheid worstelde met de specialismes van laserbehandelingen. ,,Iedereen kon een laser kopen en daarmee aan de slag gaan. De minister wil de laserbehandeling nu voorbehouden aan een arts of huidtherapeut en geen andere beroepsgroep of wildgroei van behandelaars die matige apparatuur gebruiken."

Bij MediDerm komen mensen met huidproblemen als acné, pigmentvlekken, gesprongen vaatjes, kleine en grote littekens, rimpels of overbeharing. Dus het betreft het medische, paramedische en cosmetische gebied. ,,We bieden ook oedeemtherapie. Na een (borst)operatie ontstaat dikwijls vochtophoping, omdat de lymfevaten niet goed meer werken. Dit doen we door middel van manuele lymfedrainage."

Er zijn veel indicaties die met lasers te behandelen zijn. ,,Voor elke behandeling heb je een aparte laser nodig. Hiervoor hebben we de allerbeste apparatuur. Voor overbeharing is dat een Candela Alexandrite laser." Vervolgens wijst ze op de Quanta Q plus, het laserapparaat dat alle kleuren van tatoeages op grondige wijze verwijdert. Voor schimmelnagels gebruikt ze de Foxlaser. Bij lasers gaat het om licht met een gerichte en krachtige golflengte. ,,Met een specifieke pulsduur kun je diverse aandoeningen behandelen. Als je af wilt van een zwarte tattoo kan dat met 1064 nanometer. Net zo vluchtig als mensen soms tatoeages laten zetten, zo vlot laten ze die tegenwoordig verwijderen."

Kleyn zegt dat de prijzen relatief bescheiden zijn, doordat MediDerm veel behandelingen uitvoert. ,,In een laagdrempelige omgeving, voor een redelijke prijs." Spoelstra wijst erop dat bepaalde behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Oedeem- en littekentherapie zitten in het basispakket. Mensen hoeven niet persé een verwijzing van een huisarts te hebben en kunnen vrijblijvend een oriëntatiegesprek krijgen.

Spoelstra geniet van haar werk, omdat ze mensen van problemen af kan helpen. ,,Een puber wordt blij met minder pukkels. Een vrouw wordt blij als haren in het gezicht verdwijnen. Iemand wordt blij als eindelijk die lelijke tatoeage weg is."

Soms gebruikt MediDerm aanvullende huidproducten. In de praktijk aan de Eikenlaan 13 worden ook behandelingen gegeven tegen cellulite en om de huid te verbeteren.

Info: www.mediderm.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie