The Guernsey Literary Society.
The Guernsey Literary Society. StudioCanal

Filmhuis Cultura gaat van start

10 september 2018 om 06:08 Uit-cultuur/nieuws

EDE Cultura Filmhuis start dinsdag in Cultura met een serie verfilmingen. Voor het tweede seizoen draait er door de toenemende belangstelling voor de films in Cultura, naast de literaire serie ook een serie met recente en interessante films. Beide series bestaan uit tien films en worden in de middag voorafgegaan door een inleiding verzorgd door Mark Meuldijk. Na afloop en in de pauze is er tijd voor een drankje en napraten over de film. Voor de liefhebbers draait de film dezelfde dag ook 's avonds om 19.00 uur zonder pauze. Dat betekent dat er om de twee weken een film draait op de dinsdag in Filmhuis Cultura.

LITERAIRE FILMS Voor de literaire serie staan onder andere The Bookshop, Vele hemels boven de zevende, The Glass Castle en The Guernsey Literary Society op het programma. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog ontvangt de jonge charismatische schrijfster Juliet (Lily James) een brief van een lid van een mysterieuze boekenclub die in de oorlog op het eiland Guernsey werd opgericht. Haar nieuwsgierigheid is gewekt en Juliet besluit naar het eiland af te reizen en verandert Juliet's leven voorgoed.

DORST Ook de Nederlandse film Dorst gebaseerd op het boek van Esther Gerritsen en geregisseerd door Saskia Diesing is later in het seizoen te zien in Filmhuis Cultura. Coco (Elise van 't Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

THREE BILLBOARDS Aan actuele en interessante films heeft het filmhuis onder andere de films Three billboards, The Post en Phantom Thread in het vooruitzicht. Voor het volledige programma zie ook de website van Cultura www.cultura-ede.nl/filmhuis of vraag naar de Filmhuis flyer. De film op de middag kost 11 euro, inclusief inleiding en drankje na afloop, op de avond 9 euro. Voor mensen die van plan zijn meerdere films te bezoeken, is er de voordelige strippenkaart.

FOOD FILM FESTIVAL Het Food Film Festival wordt voor de tweede keer gehouden in oktober. Een filmfestival waarin foodfilms de hoofdrol spelen in combinatie met een spreker, workshop of een proeverij. Zowel een documentaire, feelgood movie als een kinderfilm staan op het programma, zowel in Cultura als op een bijzondere foodlocatie.

Het Film Food Festival wordt geopend op 18 oktober met de film Wasted. Door de ogen van chefs als Antony Bourdain zien ze hoe 's werelds meest invloedrijke chef-koks het meeste uit elk soort eten halen. Ook de feelgood movie The Hunderd Feet Journey, waarin de gehele familie Kadam verhuist van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk, om daar een echt Indiaas restaurant te openen, staat op het programma. Na de film onder andere gesprekken met chefkoks en een wijnproeverij. Kijk ook eens op www.foodfilmfestivalede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie