Participatie in de praktijk

26 september 2018 om 07:53 Lokaal/Column

Ederveen First. En dat zeg ik niet zo maar. Wat wordt er niet gepraat en geschreven over participatie. Hoe krijg je een goede inbreng van inwoners en doet vervolgens de gemeente echt wat met de wensen. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd.

EDE DOET Nu kun je natuurlijk ook gewoon wat doen. Zowel bewoners als gemeente. In Ederveen hebben ze dat al lang begrepen. Toen daar de euro 7,50 waardecheques van Ede Doet op de mat vielen waren er meteen ideeën om er iets tastbaars mee te doen. Een skatepark in het dorp, dat ging het worden.

Dan haal je een paar mensen bij elkaar en bespreekt wat zoiets kost, je neemt contact op met de gemeente of die mogelijkheden ziet en, heel belangrijk, je gaat de deuren langs en haalt met de cheques 13.500 euro op.

WENSEN Dan komt ook de gemeente met geld en moet je ook nog sponsors zoeken. Dan is er nog een bouwer nodig en moet je kijken of alle wensen van de gebruikers, en dat zijn vooral jongeren, te realiseren zijn.

Die bouwer komt er en legt op een prachtige plek aan de rand van het dorp een skatepark aan waar je met je BMX (een kleine fiets) stunts over bulten en trappen kunt uitvoeren.

Of met je step kan crossen. Of met je skates lekker kan rondrijden. En dat op alle niveaus, zo groot is het. Van beginner tot profs, zoals dat heet.

ECHTE PROFS De echte profs zijn natuurlijk de Ederveners zelf, want afgelopen zaterdag is het feestelijk geopend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie