Golden Palace
Golden Palace Stock

Cultura viert coming-outdag met coming-in

27 september 2018 om 14:22 lokaal Deel je nieuws

Donderdag 11 oktober is het internationale Coming-Outdag. Een jaarlijks event waarop aandacht wordt besteedt aan het moment waarop een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen.“Op dezelfde dag als Coming-Outdag speelt bij ons de voorstelling WO-MAN van Golden Palace. Dit is een hilarische en ontroerende voorstelling over gender-stress, rolpatronen en de zoektocht naar het evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid” vertelt Maartje Zegers van Cultura. “Dit sluit qua thema ontzettend mooi op elkaar aan. En dat was voor ons aanleiding om te zoeken naar een inhoudelijk randprogramma. Samen met Jetske Venema, masterstudent Genderstudies en het studenteninitiatief LHBTopdeCHE, zijn we gaan zoeken naar een mooie invulling voor het voorprogramma”.

Cultura nodigt iedereen uit om te komen, vandaar de ‘come in’. Het programma start op donderdagavond om 18:30 uur met een workshop creatief schrijven. In deze workshop wordt aandacht besteedt aan het creatief overbrengen van een persoonlijk verhaal. Daarna volgt om 19:30 uur een Open Mic met onder andere Larissa Verhoeff in de huiskamer van Cultura. Hier mag iedereen die dat wil het podium pakken om zijn of haar persoonlijke verhaal te delen. Dit kan in de vorm van een verhaal, zelfgeschreven liedjes, poëms, spoken word of rants. Het thema van de Open Mic is Gender/ Coming-Out ‘Breaking the norm’

Om 20:15 uur is de theatervoorstelling WO-MAN te zien van Golden Palace. In deze nieuwe voorstelling hebben de actrices Dionne Verwey en Ritzah Statia last van gender-stress: diep in hun binnenste sluimert een ontembare mannelijke kracht. Dat schept de nodige verwarring over rolpatronen. Wie moet er nu de vuilniszakken buiten zetten? In deze hilarische en ontroerende voorstelling gaan Dionne en Ritzah op zoek naar het evenwicht tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. Theatergroep Golden Palace is een meester in de analyse van het menselijk functioneren. Na de voorstelling zullen we onder leiding van Jetske gezamenlijk napraten in de theaterzaal. Over de voorstelling én over de Open Mic. Maar ook over de thema’s Gender en Coming- Out. En wat deze thema’s nu met elkaar te maken hebben”.

“Het wordt een intieme, bijzondere avond. Wij willen graag een podium bieden aan iedereen die zijn of haar verhaal kwijt wil. Het is belangrijk om aan het denken gezet te worden en om met elkaar het gesprek aan te gaan over belangrijke thema’s als deze. Een theatervoorstelling op deze specifieke dag is een mooie aanleiding om het bespreekbaar te maken”.

De workshop Creatief schrijven en Open Mic zijn gratis te bezoeken. Aanmelden voor deelname kan bij Maartje Zegers via mzegers@cultura-ede.nl. Reserveren van kaartjes voor de theatervoorstelling kan via de website www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie