Afbeelding
Ted Walker

Edese hockeyers overleven eerste bekerronde Gold Cup

27 september 2018 om 23:43 Sport/sport

EDE De Edese hockeyers (archieffoto) hebben in de eerste bekerronde (Gold Cup) in en bij Huizen een 2-2 gelijkspel behaald. De shoot-outs waren een prooi voor MHC Ede.

Ede speelt na de winst bij competitiegenoot Huizen op 18 oktober een uitwedstrijd bij Groningen. Deze ploeg, evenals Ede uitkomende in de overgangsklasse won bij het Arnhemse Upward met 2-4.

,,Het was van beide zijden een leuke aantrekkelijke wedstrijd. De winst van Ede is een mooie opsteker naar het competitieduel zondag tegen Were Di op eigen veld", aldus Ede coach Bastiaan Bunnik. 

Ede kwam door een benutte strafcorner van Huizen op een 0-1 achterstand.

,,Maar ook wij hebben een strafcornerspecialist met Stijn Draaijer. Hij vond twee keer bij 1-1 en 1-2 het net", ging Bunnik verder.

De spanning in Huizen was te snijden want de 2-1 viel vijf minuten voor tijd (stafcorner) en de gelijkmaker van Draaijer pas drie minuten voor tijd.

,,In de shoot-out serie werd slechts een keer gemist. De beslissende shoot-out van Lennart Bakker bracht ons een ronde verder. Al met al een herlijke pot hockey, waarbij in een hoog tempo het spel van doel naar doel gaat", besloot Bastiaan Bunnik opgelucht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie