Afbeelding
Theo Beumer

ZVV Ede boekt eerste zege in eerste divisie

28 september 2018 om 23:25 Sport/sport

EDE Eerstedivisionist ZVV Ede heeft tegen het bezoekende Bristol een 8-3 zege behaald.

Eip Janssen

De zege kwam tot stand na een zaalvoetbalwedstrijd die voor het talrijk opgekomen publiek alle ingrediënten bevatte, om ook de volgende wedstrijd in de topsporthal te bezoeken.

Na een 2-3 stand wist ZVV Ede dat de tweede helft het keerpunt moest worden om punten te scoren.

VERSCHIL ,,Breekpunt daarin was zeker het tumult dat bij een 3-3 stand uitbrak. Een nare overtreding van een Bristol speler en een niet zo verstandige reactie van Rob van Eem volgde", keek ZVV Ede coach Paul Prins terug.

Hij zag dat vrijwel alle spelers en begeleiders elkaar in de haren vlogen. Maar hield zelf het hoofd kalm en kalmeerde zijn spelers.

Na langdurig beraad besliste het arbitraal trio dat Rob van Eem na twee keer geel (=rood) moest vertrekken. Ook Bristol speler Hakan Aksoy kreeg geel, maar zonder gevolgen.

ZVV Ede kreeg de vrije trap toegewezen, omdat de Bristol speler de eerste overtreding had gemaakt. Op een meter of twintig van het doel mocht Zoubeir Hadi aanleggen.

,,Er werd op de bank de vraag gesteld of Zoubeir voor balbezit zou gaan. Ik zelf schatte in dat hij voor een verwoestend hard schot zou gaan. Maar dat de uithaal tot de 4-3 zou leiden, en de totale ineenstorting van Bristol, daarvan durfde ik ook niet te dromen", was de coach eerlijk.

WENNEN Een heel ander beeld dan ZVV Ede in de eerste helft vertoonde.

,,We waren zeker niet minder dan Bristol uit Roosendaal. Maar vergeet niet dat dit in de eerste divisie debuterende team voor een goed bezette topsporthal speelde. Vaak geeft dat een extra stimulans maar nu leek de ploeg aanvankelijk wat geïmponeerd. Defensieve fouten waren er de oorzaak van dat de 2-2 en 2-3 vielen", ging de Nijkerker coach verder.

Daarbij mocht worden aangetekend dat na de 0-1 de 1-1 (Kamal Bendadi, red) van grote klasse was. Tussen twee verdedigers in kreeg Bendadi de bal, schermde die voortreffelijk af en met een bekeken hakje werd gescoord.

Dat de spits daarmee met PSV-aanvaller Luuk de Jong werd vergeleken was sprekend. Evenzo de supportersschare die met 'We gaan Europa in' al feest vierde.

,,Dat was wel geinig maar de realiteit is dat gezien de mogelijkheden de doelstelling is en blijft twee ploegen onder ons te houden. Dat handhaven we ons en doen we het gewoon goed", was Prins realistisch.

In de tweede helft zoals gezegd een ander ZVV Ede. De schroom werd afgeworpen en de 3-3 (Rob van Eem) kwam als geroepen.

Na de 4-3 was Bristol knock-out.

,,Mijn ploeg oogde veel fitter maar het kan nog beter. De club zorgt voor voldoende mogelijkheden. Wie wil kan extra trainen in de zaal of fitnessen."

Met nog 1.16 netto speeltijd op de klok zagen de toeschouwers een merkwaardig schouwspel aan de ogen voorbijkomen.

De gasten namen alle risico met een meevoetballende doelman. Maar bij het hervatten van het spel na een doelpunten werd de bal onmiddellijk verspeeld. Soms wist ZVV Ede binnen tien seconden te scoren. De 5-3 kwam op naam van Joost van Dam. Achraf Benamed (6-3), weer Joost van Dam (7-3) en Hicham Haout (8-3) zorgde voor vreugde in het Edese kamp.

AFTRAP ,,De Edese sportwethouder (Peter de Pater, red) die de aftrap verrichtte had het in zijn openingswoord over topsport in een topsporthal Cees van der Knaap. Ik denk dat wij in ieder geval iets hebben laten zien. Eerste divisie zaalvoetbal is fysiek harder, er mag gewoon meer. Ook dat na vijf overtredingen in een helft een tien meter schot (soort strafschop) volgt komt het amusement ten goede. ZVV Ede had de primeur maar Mitchell Snetselaar schoot rakelings over. Wat ik aan deze wedstrijd overhoud? Een mooie collectieve prestatie. Maar wel werken aan de slordigheidjes die ons spel nog kenmerkten. Er komen nog sterkere ploegen naar Ede, en dan kom je niet weg zoals vanavond. Maar nu eerst genieten", sloot Prins af.

ZVV Ede neemt na de derde speeldag in de eerste divisie de achtste plaats in. Vrijdagavond gaat de ploeg op bezoek bij Futsal Apeldoorn 2.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie