Aanvoerder Jeroen Berkhof (4) maakt met Blauw Geel '55 lastige periode door.
Aanvoerder Jeroen Berkhof (4) maakt met Blauw Geel '55 lastige periode door. Kees van den Heuvel

Duidelijke nederlaag Blauw Geel '55

29 september 2018 om 20:01 Sport/sport

EDE ,,Een verdiende nederlaag tegen een feller Renswoude. De eerste twintig minuten kon Blauw Geel '55 nog meekomen. Daarna waren de gasten de betere ploeg", opende een teleurgestelde Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld

Hij wilde zich niet verschuilen achter een aantal afwezige spelers. Aziz Ballouk, Geoffrey van de Kamp en Omar Ouali waren afwezig. Marcel van Bruksvoort viel laat in de tweede helft nog in.

,,Dat doe ik nooit. Ik had verwacht dat spelers die er nu instonden zouden opstaan. De oorzaak van het matige spel? Zeg het maar. Een goede voorbereiding gehad, maar na twee wedstrijden geen punten. Deze week maar eens met de groep praten."

Blauw Geel kreeg in de aanvangsfase een kleine kans via Jorino Kleijn. Maar gaandeweg de wedstrijd kwam Renswoude beter voor de dag.

Mauro Aalders verraste doelman Michel van Beek bijna met een schitterende boogbal. De lat voorkwam erger, maar dertig seconden later scoorde hij toch 0-1.

,,In de tweede helft zijn we omgeschakeld in het systeem. Door een tekort aan verdedigers de eerste helft 3-4-3 gespeeld. Daarna 4-3-3 maar in beide systemen legde we het af. Ik zag geen passie en beleving", sloot Wagensveld af.

Voor de gasten scoorden Mauro Aalders en Arjan Verhey de 0-3. Blauw Geel speler Arvin van Beek werd een kwartier voor tijd na twee gele kaarten uit het veld gestuurd.

Blauw Geel '55 ontvangt zaterdag FC Horst. Een ploeg met een honderd procent score en gedeeld koploper met Unicum Lelystad.