Willeke Pater (4e van links)
Willeke Pater (4e van links) DTS Ede

DTS Ede vrouwen 1 wint in Klaaswaal

29 september 2018 om 21:47 Sport/sport Deel je nieuws

Na de 3-0 winst van vorige week tegen sc 't Zand stond vandaag een verre uitwedstrijd tegen SSS Klaaswaal op het programma.

SSS had ook vorige week haar eerste wedstrijd gewonnen tegen Woezik (0-2). Zaak voor DTS deze tegenstander niet te onderschatten. De eerste 10 minuten was het over en weer aftasten en kreeg SSS in de 8e minuut haar eerste kansje. DTS leek wakker geschut en zette SSS meteen vast en dit leidde in de 10e minuut tot de 0-1. De keepster van SSS verkeek zich op een bal en Carolien Filippo onderschepte de bal en speelde breed op de vrijstaand Willeke Pater (foto 1) die simpel kon binnen tikken. Carolien Filippo (foto 2) was ook daarna zelf dichtbij de 0-2 maar haar schot belande op de paal.

Toch kwam DTS in de 23e minuut op 0-2. Ilse van der Zanden (foto 3) kon door het midden opzetten en in combinatie met wederom Carolien Filippo kreeg zij de bal terug op de rand van het strafschopgebied en haalde verwoestend uit 0-2. SSS was gebroken en DTS dicteerde de wedstrijd. Dit leidde in de slotminuten van de eerste helft tot nog 2 doelpunten van wederom Ilse van der Zanden (knap schot in de verre hoek) en Daphne van Kruistum na alweer een assist van Carolien Filippo.

De 2e helft begon slap aan DTS zijde. SSS rechte de rug en kreeg enkele kansen waarvan er eentje werd benut. Daarnaast creëerde DTS te weinig en SSS kom niet echt gevaar meer stichten. Sofie Houba, Willeke Pater en Carolien Filippo hadden nog kleine mogelijkheden maar tot een hogere score leidde dit niet meer.

Al met al een verdiende overwinning die DTS mede koploper maakte. Volgende week wacht thuis Stedoco Vrouwen 1 om 15:00 uur op sportpark Inschoten.