Theo Beumer

HV Reehorst start seizoen met nederlaag

30 september 2018 om 11:15 Sport/sport

EDE Tegen het universiteitsteam van US (Amsterdam) werd een 21-26 nederlaag geleden.

,,Grote delen van de wedstrijd waren we gelijkwaardig. Na 17 minuten spelen stonden we met 9-8 voor. Maar de routine van de tegenstander was in de breedte net het verschil", keek trainer Sander Barents terug.

Het was lang een hele boeiende en aantrekkelijke handbalwedstrijd.

De Edenaren begonnen in sporthal 't Riet in de vertrouwde opstelling met Robbert van Oel en Jeff de Quay als aanjagers.  Doelpunten van Robbert van Oel en Michael vd Berg, waaronder eentje, die in de buitencategorie mag vallen deden het publiek goed.

,,Dan moet je wisselen omdat spelers wat vermoeid raken. Het verschil is dan dat de jongelingen nog moeten leren te killen. De routine en het lef hebben kansen te verzilveren", ging de inwoner van Venray verder.

Bij een 9-14 ruststand werd van helft gewisseld.

,,De tweede helft verliep eigenlijk identiek aan de eerste helft.  Reehorst vocht zich terug in de wedstrijd. Het werd 17-19 nog steeds in het voordeel van de sterke US-ploeg", had Barents genoteerd.

De toeschouwers zagen Daniel Laverman in korte tijd drie keer scoren. Ook een mooi doelpunt van Thomas Saarloos mocht er zijn. Het bekeken lobje was de keeper van US te machtig.

,,In de slotfase hebben we alle risico's genomen. Vol op de aanval spelen. Twee minuten voor tijd zelfs in ondertal. Er werden wat goede kansen gemist, en de US-doelman wist met fraaie aangooien breaks te veroorzaken. Uiteindelijk wordt het dan 21-26, hetzelfde verschil (vijf doelpunten) als voor rust."

De trainer rekent het uit de eerste divisie gedegradeerde US tot een kampioenskandidaat.

,,Het is misschien nog wat vroeg, maar als deze universiteitsploeg niet te veel wisselingen ondergaat, ben ik daar zeker van. Natuurlijk is een nederlaag nooit leuk. Maar ik heb ook positieve dingen gezien van mijn ploeg. Reehorst is op de goede weg en moet zich de komende wedstrijden belonen", sloot Sander Barents positief af.

Zondagmiddag 7 oktober gaat Reehorst op bezoek bij Hellas 2. De Haagse ploeg won de uitwedstrijd bij NHC 2 met 23-19.