Afbeelding
Theo Beumer

Moorfielders op drempel kampioenschap

30 september 2018 om 14:19 Sport/sport

EDE ,,Zelf met 8-2 winnen van het Apeldoornse WSB 2. De grootste concurrent Red Caps 2 verloor verrassend met 8-9 van Domstad Dodgers 2", opent Max Verkleij (archieffoto zittend achter slagman) net na de wedstrijd.

Dat betekent dat de Edese honkbalclub koploper is in de derde divisie. Moorfielders behaalde twintig punten uit 13 wedstrijden. Red Caps 2 en Domstad Dodgers 2 hebben twee verliespunten meer.

,,Zondag kunnen we op eigen veld de kroon op het seizoen zetten. Op bezoek komt Almere '90 2. Een ploeg momenteel de zesde plaats bezet. Maar het bekende spreekwoord 'Je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is' is zeker in het oog houden. Moorfielders zal deze laatste wedstrijd waarin het kampioenschap en promotie naar de tweede divisie op het spelstaat serieus aanpakken." 

Het vroege begin (10.30 uur) en wellicht de spanning van het naderende kampioenschap leek wat verlammende op Moorfielders te werken.

,,Er werd wat slapjes gestart tegen de hekkensluiter. Pas in de vierde inning werd de score geopend. WSB 2 sloeg gelijk terug en nam een 1-2 voorsprong", keek de aanvoerder/coach terug.

Vanaf inning zes wist de Edese slagploeg zich te herpakken.

..Er werd een 3-2 voorsprong genomen en geleidelijk uitgebouwd naar 8-2. Zonder anderen tekort te doen was Maarten Buijs de grote man aan Edese zijde. Hij pitchte zeven top innings en sloeg vier punten binnen", eindigde een dol blijde Verkleij.

Komende zondagmiddag zal Moorfielders op eigen veld (Sportpark De Hoekelumse Eng, Kanonnenpad 4) de kers op de taart moeten binnen halen. 

De ploeg rekent op veel support en kondigt nu al aan dat de entree gratis zal zijn. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie