FC Jeugd weet geen punten te halen in Hilversum

30 september 2018 om 16:38 Sport/sport

EDE FC Jeugd moest bij Wasmeer (Hilversum) een 3-1 nederlaag incasseren. Een stand die al bij rust was bereikt.

,,FC Jeugd begon eigenlijk heel goed. Binnen vijf minuten stond het 0-1. Sergen Tomruk bediende Ilkan Tomruk (foto) die vanaf een meter of twintig raak schoot", keek FC Jeugd trainer André Hagen terug.

Lang leek FC Jeugd de veel betere ploeg maar de Edenaren slaagden er niet in de score te verhogen.

,,En dan uit het niets, na een opbouwfout onzerzijds werd het 1-1. Maar de gifbeker was nog niet leeg. Twee persoonlijke fouten betekenden een 1-3 achterstand bij rust."

In de tweede helft probeerde FC Jeugd de bakens te verzetten.

,,Er waren wel kansen maar het was te vaak 'net niet'. Dan gaat de tijd zijn werk doen en verdwijnt de zuiverheid."

In de zeventigste minuut werd de wedstrijd voor een minuut of tien door de scheidsrechter stilgelegd.

,,Een aantal supporters, maar zo mag je eigenlijk niet nomen van Wasmeer meenden beledigende teksten naar onze spelers te moeten uiten. Zowel de Wasmeer spelers, staf als bestuur schaamden zich en boden excuses aan. Er was werkelijk geen enkele aanleiding voor. Achttien wedstrijden in competitieverband niet verloren. Een mooie reeks eindigt", besloot Hagen teleurgesteld.