Afbeelding
Ted Walker

Hockeyploegen in mineur

30 september 2018 om 22:03 Sport/sport

EDE De Edese hockeyploegen kijken met weinig plezier terug op dit speelweekeinde.

De vrouwen speelden teleurstellend met 2-2 gelijk tegen Amersfoort. De mannen verloren met dubbele cijfers (0-10) van Were Di.

,,Er werd weer niet goed gestart. De eerste twintig minuten holden we achter de feiten aan", vertelt speelster Dymphe Laan.

Zij zag de Amersfoort gasten daarvan optimaal profiteerden. Het werd al snel 0-2 door een mooie combinatie waarbij twee speelsters vrijliepen. Doelvrouwe Alieck Keilman was kansloos. Dat was ook het geval bij de 0-2.

,,Daarna pikten wij het wat beter op. Er kwamen wat kansen en Amersfoort stond onder druk."

In de rust trok coach Lukas Westra behoorlijk van leer.

,,Hij zag dat wij onze taken niet goed uitvoerden.  En dat we als collectief zwak stonden te hockeyen. We moesten echt 180 graden draaien om de wedstrijd onze kant op te trekken", had Laan gehoord.

De speech kwam aan, want Ede werd scherper. De 1-2 was het gevolg hiervan. Chiara Weijman wist de bal mooi langs de keepster te schuiven.

,,Dit wisten we door te zetten en Isa Draaijer zorgde uit de kluts voor de 2-2", glimlacht Dymphe Laan.

Vele Edese kansen volgden. Zo had Isa Draaijer pech dat een bal van de lijn werd gehaald. De gasten overleefden, zonder enige kans, het vuurwerk van Ede.  

,,Misschien moeten we het punt koesteren, maar zeker is dat we de winst in de eerste helft hebben verspeeld", laat Laan nog weten.

Ede, dat de vijfde plaats bezet, gaat zondag op bezoek bij het Arnhemse Upward.

MANNEN De mannen beleefden een bizarre week. Winst in de beker (Gold Cup) na het winnen van shoot-outs op Huizen. Zondag een bizarre 0-10 nederlaag tegen het sterke Were Di.

,,Dat is een ervaren overgangsklasser met spelers die al vijftien jaar tophockey spelen. Een stevige zelfsturende ploeg met een goede organisatie, waar mijn ploeg het erg moeilijk tegen had", keek Ede coach Bastiaan Bunnik terug.

Hij zag de gasten de eerste helft een 0-8 voorsprong nemen.

,,Ieder foutje werd afgestraft. Je merk ook dat je twee verdedigers mist. Rens - Jan Bakker (archieffoto) was na donderdagavond in Huizen geblesseerd afgevallen. Hoewel Ede ook wat kansjes kreeg was er geen houden aan. Positief was wel het debuut van Pieter Blok (16 jaar) uit de A1. De speeltijd die hij kreeg werd goed ingevuld", besloot Bunnik.

Were Di geloofde het in de tweede helft wel en scoorde slechts twee keer. Het scorebord dat de dubbele cijfers niet aan kon stopte bij 0-10.

Zondag krijgt Ede als tegenstander Groningen op bezoek. De koploper in de overgangsklasse met tien punten uit vier wedstrijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie