Hennie van de Vendel in het midden, tussen andere onderneemsters van Bewust Ede.
Hennie van de Vendel in het midden, tussen andere onderneemsters van Bewust Ede. Freek Wolff

Bewust Ede: inspiratie en ontmoeting

4 oktober 2018 om 09:10 Advertorial_2

EDE Er zijn 56 leden aangesloten bij Bewust Ede, een platform met kleine zelfstandige ondernemers met een idealistische inslag, gericht op persoonlijke groei en gezondheid. Op woensdag 10 oktober is er een evenement om kennis te maken met deelnemers.

Freek Wolff

Bewust Nederland bestaat al tien jaar, terwijl er in den lande ruim twintig lokale websites bestaan, zoals Bewust Ede. ,,Die hebben allemaal de zelfde opbouw. Er zit een eenheid in, terwijl elke plaats wel een eigen koers heeft", zegt Hennie van de Vendel (58) als lokale coördinator. Ze nam een jaar geleden het stokje over van Angelique Dijkers die het Edese platform drie jaar geleden oprichtte.

GROEI Het is een organisatie voor de zelfstandige professional die werkzaam is op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, welzijn en duurzaamheid. ,,Er bestaan al hele mooie zakelijke netwerken, maar daar werken de ondernemers niet voor deze mensen. Verreweg de meeste van ons werken met particulieren, maar er wordt ook met bedrijven gewerkt."

De deelnemers aan het platform steunen elkaar met tips, informatie, inspiratie, ontmoeting en verbinding.

,,Ook het ondernemerschap van de kleine professional komt op tafel in de netwerkbijeenkomsten. Zoals je boekhouding bijvoorbeeld."

BEWUSTWORDING Tegelijkertijd is Bewust Ede bedoeld om onder de aandacht te brengen bij de inwoners in de regio. Want bijna alle ondernemers wonen in Ede. ,,De specialismen zijn heel divers, terwijl het gemeenschappelijke is dat ze allemaal met mensen werken. Ze werken stuk voor stuk aan bewustwording, beter in je vel zitten en je als mens beter voelen. Het draait om woorden als spiritualiteit, duurzaamheid en persoonlijke groei in wie je bent en wat je doet. We willen de wereld een beetje beter maken."

Platformleden zijn gespecialiseerd als yoga-instructeur, wandelcoach, relatietherapeut, masseur, burnoutcoach, paardencoach, hypnotherapeut of ademtherapeut. Anderen zijn specialist op het terrein van hoogsensitieve personen, energetisch werk, gezondheid en figuur, sport en bewegen, rouw en verlies, spelen, kringloop, deeleconomie, liefde, dieren, creativiteit, loopbaan, gezondheid en spiritualiteit. ,,Het nieuwste lid is iemand die vrouwen coacht die in de overgang zijn."

Van de Vendel vindt het coördineren leuk. ,,Het is intensief werk, maar je hebt veel raakvlakken met elkaar en dat geeft energie. Omdat je allemaal uitgaat van wat een persoon nodig heeft. De gemene deler is om mensen verder te helpen en je werkt niet volgens een protocol."

Dat geldt ook voor de methode die Van de Vendel zelf hanteert als opruimcoach. ,,Ik help mensen met niet-aangeboren hersenletsel of mensen die ervaren dat ze iemand nodig hebben om hun grote hoeveelheid spullen op te ruimen. Soms is een hobby gewoon erg uit de hand gelopen."

Het evenement is bedoeld om iedereen kennis te laten maken met de leden van Bewust Ede. ,,Er zijn dan workshops, lezingen en bezoekers kunnen met ons kennismaken." De open dag op woensdag 10 oktober vindt plaats 16.00 tot 21.00 uur bij Balanzic aan de Telefoonweg 116 in Ede.

w bewustede.nl

Hennie van de Vendel in het midden, tussen andere onderneemsters van Bewust Ede.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie