Kater

24 oktober 2018 om 09:48 Lokaal/Column

De Tweede Kamer nam met roerende woorden afscheid van Alexander Pechtold. Van links tot rechts was men het eens: de D66-leider had zijn partij op de kaart gezet. Het was nu de tijd om van het podium af te stappen en een nieuwe generatie de kans te geven.

TWEEDE KAMER De Tweede Kamer sprak met verbolgen woorden over de uitkeringsfraude bij het UWV. Van links tot rechts was men het eens. De minister moest dit van de kaart afvegen. Het was nu de tijd dit tot het verleden te laten behoren en nieuw beleid te voeren. In bijna dezelfde woorden twee opmerkelijke politieke zaken van de afgelopen tijd.

UITKERING Het afscheid van Pechtold was zo uitgebreid dat men pas later over die UWV-fraude kon debatteren. Ik wist niet wat ik las.

Je werkt precies genoeg dagen voor een WW-uitkering, je schrijft je via een nep persoon in op een adres en dan wordt de uitkering overgemaakt.

Ondertussen zit jij elders, in Polen schijnt het, of je werkt zwart of zo.

Verbolgen zijn Kamerleden. Verbolgen, ik zou zeggen woest, onacceptabel. Hoe lang gaat dit al zo, morgen stop zetten en terugvorderen. Dat geld kan naar de zorg of is voor mensen die echt buiten hun schuld werkloos zijn.

Ik hoop dat men in Den Haag een grotere kater heeft van die uitkeringsfraude dan van dat afscheidsfeestje, maar ik denk het niet. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie