Beregoed

24 oktober 2018 om 13:19 Lokaal/Column

Ik mag toch hopen dat Marcel Boekhoorn zich niet verkijkt op de vette rookworst van Hema. De financiële resultaten van deze befaamde warenhuisketen waren de laatste jaren namelijk 'mager'. De schatrijke Bennekomse zakenman zal hier vast om glimlachen, want tot nu toe leverde zijn strategie hem geen windeieren op. Zijn investeringbedrijf Bowolar staat immers voor 'Boekhoorn wordt lachend rijk', waarmee hij een fortuin van 1,1 miljard euro vergaarde.

De Bennekommer heeft iets met dieren. Zo heeft hij nog een investeringsfonds met de naam Ramphastos, Latijn voor toekan/tropische vogel. Bovendien is Boekhoorn zeer bekend als eigenaar van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De imposante bruine beren die hier rondbanjeren zijn een begrip in ons land. En als de man iets in zijn hoofd heeft, ziet hij nauwelijks beren op de weg. Zo hield hij stug vol en lukte het hem om twee reuzenpanda's uit China naar Ouwehands te brengen. 'Zag twee beren broodjes smeren, o het was een wonder'. Die circusact toverde Boekhoorn ons nog niet voor ogen, maar het scheelt niet veel. Het zou me niet verbazen als hij illusionist Victor Mids nog eens inhuurt voor zo'n beregoeie mindf*ck. Op het prijskaartje hoeft hij toch niet te letten.

De zakenman verdiende al veel geld met Bakker Bart, dus wie weet richt hij zijn pijlen straks wel op restaurantketen De Beren. De naam spreekt hem sowieso aan, dat moge duidelijk zijn. En één horecafiliaal wordt nu ook in Ede uit de grond gestampt tegenover Pathé, voorheen Cinemec. Als ik de menukaart van De Beren bekijk, ontloopt dit de rookworst van de Hema nauwelijks, dus Boekhoorn voelt zich hier vast thuis. Vet goed. Vooral voor zijn portemonnee.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie