Afbeelding
NBG/Sandra Haverman

Dit is er deze week te doen in Ede

31 oktober 2018 om 06:00 lokaal

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

31 oktober 2018

Ede

Thron - Krisztina de Chatel
20:15 Molenstraat 45
Hypnotiserende herneming van Nederlandse moderne dansklassieker.

1 november 2018

Ede

Cursus begrijpend lezen
15:30 Stationsweg 60
De eerste van zes lessen Begrijpend lezen start op donderdagmiddag 1 november. De lessen worden verzorgd door remedial teacher Damayanti van der Velden van 3x3remedial teaching en vinden plaats van 15.30 tot 17.00 uur aan de Stationsweg 60. De lessen zijn bedoeld voor leerlingen van groep 5 tot en met 8. Aanmelden kan via info@3x3rt.nl

Ede

Derde Edese Bijbelquiz
19:30 Bettekamp 99
De jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) wordt op 1 november in Ede gespeeld. Deze wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit leden van verschillende kerken in Ede. Presentator is Stef Looijen. Teams van vier personen kunnen zich aanmelden. Individueel aanmelden kan ook. Meer informatie is verkrijgbaar bij Stef Looijen per e-mail via stef53@upcmail.nl of telefonisch via 06-42396331.

Ede

Educatieve Mendelssohn en Schubert
20:00 Beukenlaan 1
Educatieve avond over Psalm 42 van Mendelssohn en Deutsche Messe van Schubert.

Ede

Bodil de la Parra - Het Verbrande Huis
20:15 Molenstraat 45
In Het Verbrande Huis wekt de la Parra haar bijzondere en persoonlijke Surinaamse familiegeschiedenis tot leven.

2 november 2018

Ede

Lichtjesmiddag en -avond met Allerzielen
15:00 Laan der Verenigde Naties 94
De laatste jaren is er in Nederland steeds meer aandacht voor Allerzielen. Dit jaar willen we in Emmaüs iedereen de mogelijkheid geven om bij deze dag stil te staan. Op 2 november is van 15.00 tot 20.00 uur de stilteruimte in Emmaüs open. Om een kaarsje aan te steken, een naam of een gedachte op te schrijven, gewoon even stil te zijn… In de hal is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken.

Ede

Najaarsfair bij Dac Rietkampen
16:00 Dr. den Uylpark
Bij Dac Rietkampen wordt op vrijdag 2 november een najaarsfair gehouden. Iedereen is van harte welkom.

Ede

Yin XL met Reiki
19:30 Stationsweg 60
Belangstellenden kunnen zich vrijdag 2 november twee uur onderdompelen in ontspanning met Yin Yoga en Reiki. Meer info is te vinden op www.connectyin.com/yinxl of via vera.connectyin@gmail.com. Wie vrijdag 2 november niet kan: er is een extra mogelijkheid op zondagmiddag om 14.30 uur.

Lunteren

Concerten Shanty Zangers Ede in Lunteren
20:00 Dorpsstraat 36
Shanty Zangers Ede geeft vrijdag 2 november en zaterdag 3 november een concert in Zalencentrum Floor, Dorpsstraat 36 in Lunteren. Beide eindejaarsconcerten beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten van 10 euro zijn te bestellen bij Henk Brugman, tel. 0318-616560 of via de mail: donateurs@shantyzangersede.nl. Kaartjes zijn ook te koop bij Vishandel De Lunterse Beek, Lunteren.

Ede

Pieter Derks - Voor wat het waard is
20:15 Molenstraat 45
Pieter Derks gaat afrekenen, op zijn eigen, vrolijke, nuchtere manier, op vrijdag 2 november in Theater Cultura.

3 november 2018

Harskamp

Overdekte rommelmarkt in Harskamp
9:00 Molenweg 8
Bij Dorpshuis De Spil in Harskamp is er zaterdag 3 november weer de grote overdekte rommelmarkt. De toegang is gratis. Het is een markt met ruim honderd deelnemers. Tijdens de markt verkopen wij als organisatie (Kinderwerk Harskamp) weer heerlijke broodjes knakworst, appeltaart, cake en diverse soepen. De opbrengst is bestemd voor Kinderwerk Harskamp. Meer info: wkharskamp@gmail.com

Ede

Excursie naar Herenboerderij Boxtel
9:45 stationsweg
Herenboeren Ede organiseert op 3 november een gratis excursie naar de werkende Herenboerderij in Boxtel. Op de Herenboerderij in Boxtel wordt een rondleiding gegeven speciaal voor Edenaren die interesse hebben in deze manier van lokaal en duurzaam in je eigen eten voorzien. Opgeven kan via aanmelden@herenboerenede.nl. Deelnemers vertrekken om 9.45 uur en zijn terug om 15.00 uur.

Ede

Smash&Cash boeken- en platenbeurs
10:00 Hogeweg 23
Volleybalvereniging TweeVV organiseert op zaterdag 3 november haar jaarlijkse Smash&Cash boeken-, platen- en cd/dvd-beurs voor Ede en omstreken. Deze beurs vindt plaats in 't Laag, in gebouw Collage, Hogeweg 23, Bennekom, van 10.00 tot 16.00 uur. Het eerste uur is de toegang euro, daarna gratis. Alle boeken zijn overzichtelijk gerangschikt in categorieën.

Ede

Kinderconcert De Harmonie
15:30 Peppelensteeg 12a
De Harmonie organiseert ook dit jaar een gratis kinderconcert genaamd Muziekcircus. In deze interactieve voorstelling hebben we de hulp van kinderen nodig om de perfecte bruiloftsmuziek te vinden.

Bennekom

Concert met kabinetorgel en sopraan
16:00 Dorpsstraat 45
Willeke Smits (kabinetorgel) en Arleen van Wijland (sopraan) geven zaterdag 3 november om 16.00 uur een concert in de Oude Kerk in Bennekom, met werken van onder andere Vivaldi, Scarlatti, Bach en Mozart.

Lunteren

Benefietconcert ten behoeve van de MAF
19:30 Dorpstraat 34
In de Oude Kerk van Lunteren is er zaterdag 3 november een benefietconcert ten behoeve van het werk van familie Muilwijk in Arnhemland en Papoea-Nieuw-Guinea. Interkerkelijk koor 'De Regenboog', Kinderkoor 'Immanuël' en het Moluks Evangelisch mannenkoor werken mee aan het concert. De toegang is gratis. Er is we; een collecte voor het werk van de familie Muilwijk.

Lunteren

Concerten Shanty Zangers Ede in Lunteren
20:00 Dorpsstraat 36
Shanty Zangers Ede geeft vrijdag 2 november en zaterdag 3 november een concert in Zalencentrum Floor, Dorpsstraat 36 in Lunteren. Beide eindejaarsconcerten beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Zie voor meer informatie over kaarten de aankondiging bij 2 november.

5 november 2018

Ede

Bewust Ede Workshop en Netwerken
19:30 Telefoonweg 116
Helder uitleggen is een kunst. Hoe groter het verschil tussen jouw kennis en die van je toehoorder(s), hoe lastiger het is de kern van je verhaal uit te leggen. In deze workshop leren deelnemers de grondbeginselen van het omzetten van woord naar beeld. Speciaal voor professionals: 12,50 euro, inschrijven kan via www.bewustede.nl/agenda of via het evenement op facebook/bewustede

6 november 2018

Ede

ESVA workshop 'Van opname tot complete film'
12:00 Industrielaan 1
Videoclub ESVA organiseert de workshop 'Van opname tot complete film' De video-workshop vindt plaats in het buurtcentrum De Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Op drie dinsdagen, 6 en 20 november en 4 december, van 19.30 tot 22.00 uur, wordt de workshop gegeven. De kosten bedragen 40 euro per persoon. Aanmelden kan via de website videoclubede.nl of door een mail te sturen naar info@videoclubede.nl.

7 november 2018

Ede

Lezing over Digitale Veiligheid
13:30 Parkrand 60
Biij de Hcc!seniorenacademie wordt woensdag 7 november een lezing gegeven over digitale veiligheid. Aan de orde komen: • Cybercrime, wat is dat? • Digitale gevaren • Beveiliging • Wachtwoordbeheerders en Antiviruspakketten • Bescherming Privacy • Informatieve sites. Deze onderwerpen en alles wat daarbij hoort komen voor het voetlicht op de maandelijkse bijeenkomst van de Hcc!seniorenacademie. Het wordt een interactieve middag.

Ede

Openbare spirituele avond
20:00 Munnikenhof 17
In buurtcentrum De Velder, Munnikenhof 17 in Ede is er woensdagavond 7 november van 20.00 tot 22.00 uur weer een openbare spirituele avond . Deze avond wordt verzorgd door Carla Sulman. Zij schildert engelenschilderijtjes en krijgt daar een boodschap bij die ze opschrijft en achter het schilderij plaatst. Zo mag een bezoeker er één uitzoeken en meenemen. Een bijzondere avond. Er wordt entree geheven.

8 november 2018

Ede

Repair Café Ede
13:00 Industrielaan 1
Iedereen kan donderdag 8 november het Repair Café bezoeken in buurthuis de Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Deskundige reparateurs geven kapotte elektrische apparaten, kleding of fietsen als het even kan een tweede leven. Bezoekers kunnen hun kapotte spullen meenemen en gezellig langskomen voor de koffie of de thee. De reparateurs gaan ervan uit mensen bij de reparatie aanwezig blijven.

9 november 2018

Ede

Afternoon Tea voor mantelzorgers
15:00 Amsterdamseweg 19
In het kader van de Landelijke Dag van de Mantelzorg organiseert Malkander een Afternoon Tea met cabaret en muziek voor alle mantelzorgers in de gemeente Ede. Er is overigens niet alleen 'tea' maar ook een biertje of glaasje wijn voor de liefhebber.

Ede

Benefietconcert OnbeperktTalent/Musicare
19:30 Hoflaan 2
Een jaar geleden zetten de leden van De Open Hof de schouders onder een ambitieus spaarproject. Tijdens deze slotavond treden onder andere het koor Onbeperkt Talent uit Bennekom en Muziekvereniging Musicamare uit Ede op. De toegang is vrij; iedereen kan op elk moment tussen 19.15 en 21.30 uur in en uit lopen. Naast de muziek is er nog van alles te beleven uit Nepal en Nederland.

Ede

Groot Najaarsconcert in de Oude Kerk
20:00 Grotestraat 58
In de Oude Kerk in Ede is er op 9 novemer een groot najaarsconcert voor stichting Ileana. Het Groot gemengd koor ondre leiding van Peter Burger, The Martin Mans Formation onder leiding van Martin Mans, Hugo van der Meij - vleugel, Jan Rozendaal - orgel, Frank Emens - bariton werken mee aan dit concert. Kaarten met korting zjn verkrijgbaar via www.hugovandermeij.nl.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie