Afbeelding
PR MHC Ede

Hockeyteams komen goed voor de dag

28 oktober 2018 om 21:16 Sport/sport

EDE De Edese hockeyteams kwamen dit weekeinde goed voor de dag.

De mannen behaalden in de overgangsklasse een 2-2 gelijkspel bij Phoenix. De vrouwen wonnen bij Deventer met 1-3.

,,Ede heeft de gehele wedstrijd goed gespeeld", opende Ede speelster Dymphe Laan.

Deventer werd gelijk onder druk gezet maar twee strafcorners leverden geen rendement op. Omdat de thuisclub slecht eenmaal de Edese defensie wist te verrassen was de brilstand een logisch gevolg.

,,In de tweede helft wisten we de bakens te verzetten de kansen te verzilveren. Een strafcorner werd hard ingeslagen door de sterk spelende Anneke van Dam;0-1. Een door Deventer versierde strafcorner werd eveneens benut en het was 1-1", sipte Laan.

In een wat matige fase wist Ede het hoofd erbij te houden. De thuisclub schuwde de fysieke arbeid niet en liep daarnaast tegen meerdere groene en gele kaarten aan.

,,Die overtal situaties werden door Ede goed benut. Anneke van Dam wist ook haar tweede strafcorner prachtig in te schieten: 1-2. Isa Draaijer bracht de beslissing door uit een strafcorner mooi in te schieten: 1-3. De strijd was met een hecht collectief gestreden", besloot Dymphe Laan opgelucht.

Ede bezet in de eerste klasse nu de zesde plaats met elf punten. Zondag komt EHV (Enschede) op bezoek.

GELIJK De mannen speelden in de overgangsklasse voor de derde maal een 2-2 wedstrijd. Deze keer bij Phoenix. Het scoreverloop was: 1-0 Thije Kuijlenburg, 1-1 Stijn Draaijer uit een strafcorner, 1-2 door Sem Draaijer en 2-2 door Thije Kuijlenburg.

De mannen bezetten in de overgangsklasse B na acht wedstrijden met zeven punten een negende plaats. Zondag komt   het op de vierde plaats staande Huizen op bezoek. Een tegenstander die in de eerste ronde om de Gold Cup na een 2-2 eindstand en het winnen van de shoot-outs werd uitgeschakeld door Ede.   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie