Psychologe Janneke van Olphen zal spreken over hooggevoelige kinderen met een sterke wil.
Psychologe Janneke van Olphen zal spreken over hooggevoelige kinderen met een sterke wil. John Voermans

Dag rondom opvoeden en hooggevoeligheid

28 oktober 2018 om 23:02 lokaal Deel je nieuws

De Bennekomse uitgeverij Scrivo Media houdt op zaterdag 3 november in het Edese theater Cultura haar jaarlijkse  inspiratiedag rondom het opvoeden van hooggevoelige kinderen. In vier lezingen krijgen ouders, leerkrachten en andere verzorgers informatie over onder meer mobiel telefoongebruik, onderprikkeling, zintuigelijke informatieverwerking en anders leren. Bovendien is er de mogelijkheid om de schrijvers van Scrivo Media te ontmoeten.

 

Het is de derde keer op rij dat de uitgeverij deze dag houdt voor iedereen die met gevoelige kinderen te maken heeft. De uitgeverij is gespecialiseerd in boeken over hooggevoeligheid en dat thema staat dus ook centraal. In de prettige, sfeervolle ambiance van Cultura is er plaats voor informatie-uitwisseling, maar ook voor ontmoeting met gelijkgestemden.

‘We merken elke keer weer dat er een fijne sfeer hangt tijdens deze dag en hoe prettig mensen het vinden om in een omgeving te zijn waar hooggevoeligheid herkend en erkend wordt’, vertelt Mark Hemmer van de uitgeverij. ‘De informatie die wordt gedeeld door de sprekers ervaren ouders als waardevol en inspirerend. De bezoekers komen dan ook uit het hele land. Het is elke keer weer een bijzondere dag!’

 

Workshops

De workshops worden verzorgd door psychiater Nick Blaser (bewust omgaan met je mobieltje), psycholoog Janneke van Olphen (hooggevoelige kinderen met een sterke wil), kinderfysiotherapeute Suzanne van Snippenberg (prikkelverwerking) en coaches Sandra Kleipas en Laura Molkens (anders denken, anders leren). Ook andere auteurs van Scrivo Media zijn deze dag aanwezig voor een ‘meet & greet’ tijdens de lunchpauze. En natuurlijk kan er volop worden gesnuffeld in de grote boekenstand van de uitgeverij.

Tenslotte ziet ook de nieuwste uitgave van de uitgeverij het levenslicht: ‘Maki en zijn mobieltje’, dat gaat over hoe je kinderen bewust kunt laten omgaan met hun telefoon.

De Scrivo Media-dag wordt gehouden op 3 november in Cultura Ede van 10.30 uur (inloop 10 uur) tot 15.30 uur. Tickets zijn te koop voor 17,50 euro via www.scrivomedia.nl. Er is geen verkoop aan de deur!

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie