Afbeelding
Google Streetview

Overlast scooters op Stationsplein in Ede

29 oktober 2018 om 12:00 lokaal

EDE Raadslid Harry van Huijstee (PvdA) heeft vragen gesteld over de in zijn ogen hinderlijke en mogelijk gevaarlijke situatie die zich momenteel voordoet op het Stationsplein. ,,In het ontwerp van het nieuwe station is rekening gehouden met een groeiend aantal scooters", antwoordt het college van burgemeester en wethouders.

Jan de Boer

Het lijkt er volgens Van Huijstee op dat er steeds meer ruimtetekort is om scooters te parkeren op het Stationsplein. ,,Er wordt momenteel geparkeerd op alle plaatsen die men maar kan vinden, ook de stoepen gebruikt men als parkeerterrein. Hierdoor wordt de toegankelijkheid behoorlijk belemmerd."

De afgelopen vijf jaar is volgens het college jaarlijks rond eind september en begin oktober het aantal fietsen en bromfietsen rondom station Ede-Wageningen geteld. ,,Uit de meest recente telling blijkt dat het aantal gestalde bromfietsen en scooters de afgelopen jaren fors is toegenomen. In samenspraak met het project Spoorzone worden de mogelijkheden tot uitbreiding verkend om het inderdaad groeiende aantal scooters en bromfietsen op een veilige plek te borgen. Nu de ontwikkelingen nog sneller lijken te gaan dan vooraf verwacht, zal er nog extra ruimte gevonden moeten worden om dat te accommoderen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie