Afbeelding
Gemeente Ede

Gemeente start opknapbeurt ruiter- en menroutes

29 oktober 2018 om 16:18 lokaal

EDE De gemeente Ede is gestart met het opknappen van de bestaande ruiter- en menroutes in het Edese bos. Op zaterdag 27 oktober organiseerde de gemeente de eerste opschoondag. Samen met vrijwilligers werd onder begeleiding van bosbeheerders een stukje van de paden aangepakt.

,,De ruiter en menroutes zijn aan een stevige opfrisbeurt toe", zegt de gemeente. ,,Door de jaren heen zijn de routes op sommige plaatsen slecht begaanbaar geworden door bijvoorbeeld moddervorming en ongunstig geplaatste hekken. De vindbaarheid en bebording van de routes laten ook te wensen over. En dat terwijl de natuurgebieden volop mogelijkheden bieden en inwoners en recreanten regelmatig te paard naar de Edese bossen gaan."

Volgens de gemeente spelen de vrijwilligers een belangrijke rol bij het opknappen van de routes. ,,Er is een aantal bijeenkomst georganiseerd om verbeterpunten op te halen bij de enthousiastelingen die graag met hun paard door de natuur rijden. Hieruit kwamen heel wat verbeterpunten en wensen naar voren. Samen met de vrijwilligers gaat de gemeente hier verder mee aan de slag."

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Ruiter- & Menroutes gemeente Ede.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie