Angeline van de Kraats en Hanne-Mieke Spierings (rechts)  verheugen zich nu al op de 'beweegweek'.
Angeline van de Kraats en Hanne-Mieke Spierings (rechts) verheugen zich nu al op de 'beweegweek'. Eip Janssen

'Gratis sporten voor 55-plussers'

30 oktober 2018 om 06:34 lokaal

EDE 55-plussers krijgen van maandag 5 tot en met vrijdag 9 november de kans gratis kennis te maken met sport- en beweegactiviteiten. Een actie in samenwerking met sportaanbieders in het kader van MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen). ,,Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd", zeggen Angeline van de Kraats en Hanne-Mieke Spierings (Sportservice Ede).

Eip Janssen

,,Waarom sporten en bewegen voor ouderen goed is? Het helpt een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal nog fitter te voelen. Maar niet alleen de sport of beweegactiviteit is belangrijk. Ook de sociale contacten die je gedurende een uurtje sporten opdoet zijn belangrijk. Ik zeg altijd dat vitaal ouder worden bovendien als voordeel heeft dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet", aldus projectmedewerker Van de Kraats.

,,Ons aanbod is zo gevarieerd mogelijk opgezet. Sport, spel en plezier is het altijd. Ons doel is echt niet om een topprestatie te leveren. Het belangrijkste is het blijvend bewegen naast de (onderlinge) sociale contacten", vult Spierings aan.

In vrijwel alle wijken en dorpen in de gemeente Ede worden de sport- en beweegactiviteiten aangeboden. ,,Er is voor iedereen die belangstelling heeft in de eigen omgeving wel wat te vinden. Voordeel is dat men vaak ook een bekende treft. Dat maakt de schroom om de stap te maken kleiner", zegt het duo.

GOED GEVOEL Van de Kraats en Spierings stralen uit dat zij het werken met 55+ niet als een moeten zien, maar als een mogen. ,,Ik ben oprecht blij als het een deelnemer goed gaat. Het belang van het individu staat altijd voorop. Als men het aanbod waardeert geeft dat een goed gevoel", aldus Angeline van de Kraats.

Janny Vlastuin (TTV BIT.NL) is een voorbeeld van iemand die gebruikt heeft gemaakt van een door Sportservice Ede geïnitieerde actie. ,,Zij kreeg de kans bij meer verenigingen en koos voor tafeltennissen. Geen moment spijt van gehad", aldus haar trainer Steven Koster.

VERBINDEN Van de Kraats en Spierings horen het glimlachend aan. ,,Sportservice Ede is een verbinder tussen vraag en aanbod. Wij zijn een vraagbaak voor zowel sportaanbieders als individuen. En dat geldt ook voor onze collega's", voegen zij eraan toe. De lessen zijn laagdrempelig en de kosten mogen geen probleem zijn. ,,Het kostenpunt is in goed overleg altijd op te lossen. We verwachten veel belangstelling.''

Het aanbod is te vinden op www.sportservice-ede.nl/beweegaanbod55plus. Tijdens de sport- en beweegweek zijn alle lessen gratis toegankelijk en opgave vooraf is niet nodig.

Wie meer informatie wil kan contact opnemen met Angeline van de Kraats door te bellen naar 06-51561521 of e-mail: angeline.vandekraats@sportservice-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie