Dhr. Albers
Dhr. Albers Odette Paling

De heer Albers wil met zijn tijd mee

30 oktober 2018 om 14:40 lokaal Deel je nieuws

Tijdens het ophalen van medicatie bij de apotheek in Bennekom zag de heer Albers een bericht dat Wageningen University & Research  op zoek is naar deelnemers van 70 jaar en ouder voor een onderzoek met persoonlijk voedingsadvies. Gezonde voeding speelt een belangrijke rol in het leven van de heer Albers. Zodoende heeft hij zich opgegeven voor het onderzoek Voeding Slim Thuis.

Tijdens het onderzoek wordt gedurende 12 weken nagegaan of een voedingsadvies op maat, ondersteund met warme maaltijden,  helpt bij een gezond voedingspatroon. Tijdens het onderzoek maakt de heer Albers gebruik van een tablet om zijn menukeuzes voor de warme maaltijden op te geven en om korte vragenlijsten in te vullen. Hij vindt het belangrijk om met zijn tijd mee te gaan. “De tablet werkt erg gemakkelijk”; zegt hij. “Ze hebben het bij mij thuis goed uitgelegd en alles staat al op de tablet, ook de adviezen die ik van de diëtiste heb meegekregen kan ik hier op nalezen”. De heer Albers bestelt voor 3 dagen in de week gratis warme maaltijden. De andere boodschappen doet hij zelf maar daarbij probeert hij wel het advies van de diëtiste te volgen. Zo maakt hij nu gebruikt van 30+ kaas in plaats van de 48+ kaas die hij gewend was te gebruiken. “Ik vond de warme maaltijden  in het begin wel even wennen omdat ik zelf anders kook.  Zo houd ik van iets langer gekookte worteltjes, maar ik eet alles op”.

De maaltijden worden bij de heer Albers thuis gebracht via de bezorgdienst van de apotheek. “De buurt vroeg zich af wat de apotheek toch steeds komt brengen en of het wel goed gaat met me. Het gaat juist heel goed met me! Ik leg dan uit dat het voor onderzoek is en dat ze ook mee kunnen doen”.

De heer Albers is één  van de deelnemers van het onderzoek Voeding Slim Thuis.

Lijkt het u ook leuk om mee te doen? De Wageningen University & Research is nog steeds op zoek naar deelnemers die 70 jaar of ouder zijn, zelfstandig wonen en 5 of meer soorten medicijnen gebruiken.  

Door deelname draagt u bij aan onderzoek dat veel kan betekenen voor een verbeterde zorg voor alle senioren in Nederland. Bent u geïnteresseerd in deelname of wilt u meer informatie? Stuur dan en e-mail naar: smaakonderzoek@wur.nl of bel naar: 0317-484034

Dit onderzoek  is een samenwerking tussen Wageningen Food and Biobased Research, Service Apotheek Bennekom, Maaltijdservice Distrivers en IT bedrijf Carescreen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie