Alles in voorbereiding voor de bekerwedstrijd in Veenendaal.
Alles in voorbereiding voor de bekerwedstrijd in Veenendaal. Martin Markering

Schakers Bennekom verliezen bekerduel van Veenendaal

31 oktober 2018 om 13:47 Sport/sport

BENNEKOM Er werd bij BSV Bennekom met enig pessimisme naar de landelijke bekerwedstrijd tegen Veenendaal uitgekeken. Bennekom was niet op zijn sterkst zonder Rembrandt Bruil, Hotze Tette Hofstra en John Riksen.

Veenendaal had zich versterkt met enige toppers uit het verleden. Het verschil in rating was dan ook fors, maar de opstelling die teamcaptain Rini Kreeft uit de hoge hoed getoverd had gaf mogelijkheden tot verrassingen. Het kwam er echter niet uit.

De eerste schermutselingen lieten nog veel mogelijkheden open, maar naarmate de wedstrijd vorderde, verdwenen die kansjes als sneeuw voor de zon. Niet onlogisch, gekeken naar het Veenendaalse team in slagorde: Joost Offringa, FM Stefan Bekker, FM Erik van den Dikkenberg en Johan van den Brink.

Uiteindelijk scoorde Martin Markering als enige tegen Offringa een halfje. Martijn Bakker deed zijn uiterste best tegen Bekker, maar kreeg te maken met een diepe combinatie, die twee pionnen kostte en later de partij.

Ed de Beule kreeg tegen Erik van den Dikkenberg te maken met een gecompliceerde stelling, waarin het alle kanten op kon gaan. De Beule deed het lang goed, maar greep in vliegende tijdnood mis. Benno van der Veen was er toen ook al af. Hij werd door Van den Brink overlopen op de damevleugel.

,,Met 3,5-0,5 afgedroogd dus. Tegen dit team geen grote schande, maar toch niet fijn’’, aldus teamleider Martin Markering na afloop.

Bron: BSV Bennekom

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie