Afbeelding
Herman Stover

Nieuwe huisartspraktijk in Ede

19 november 2018 om 09:43 Nieuws

EDE Ede heeft er sinds kort met Huisartspraktijk Michon een gloednieuwe dokterspraktijk bij. Dokter Maaike Michon werkte jarenlang bij andere praktijken en met de opening van haar eigen praktijk in Ede is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De dokterspraktijk is gevestigd in het Medisch Centrum Veluwse Poort aan de Eikenlaan.

In de nieuw gebouwde praktijk is veel gewerkt met natuurlijke kleuren en materialen in combinatie met moderne meubels. ,,Grote natuurfoto's sieren de muren en er is zelfs een groene wand van levende materialen. En een koffieautomaat om de tijd in de wachtkamer te veraangenamen. Ik wilde een warme en welkome atmosfeer voor patiënten te creëren'', zegt Michon.

TOEGANKELIJK De inrichting van de praktijk zegt ook alles over de nieuwe dokter zelf. ,,Toegankelijkheid en openheid staan bij mij centraal'', aldus Maaike Michon. ,,Ik wil met mijn team graag een huisarts zijn voor alle soorten mensen, van alle leeftijden uit alle lagen van de bevolking en van alle culturen. Met een oprechte belangstelling voor de mens die achter de klacht schuilgaat. Niet alleen kijken wat iemand heeft, maar ook wie ik voor mij heb."

PATIËNTEN WELKOM Michon ziet voldoende potentieel in Ede. ,,Ede is een snel groeiende gemeente en het bleek dat veel Edenaren (nog) geen huisarts hebben. De nieuwe praktijk komt aan deze vraag tegemoet en biedt iedereen eerstelijnszorg. Nieuwe patiënten zijn van harte welkom. Voor acute zorg, zorg voor chronische ziekten en ondersteuning bij problemen die zich in verschillende levensfasen voordoen. Voor patiënten staat een team klaar met twee huisartsen, twee doktersassistentes en drie praktijkondersteuners.''

BLOEDPRIKKEN Daartoe heeft dokter Michon en haar team de beschikking over een moderne en efficiënte praktijk met een eigen laboratorium. ,,Zo hoeven patiënten voor bloedafname niet meer naar het ziekenhuis te gaan, is het stukken goedkoper en is de uitslag de volgende dag al binnen. Omdat we in het Medisch Centrum zijn gevestigd, zijn veel andere zorgaanbieders in hetzelfde gebouw aanwezig, zoals de Edesche Apotheek, diverse therapiepraktijken, een verloskundige, een tandarts, buurtzorg en ook GGD Gelderland-Midden en de trombosedienst.''

,,We leven in een dynamische samenleving die veel van ons vraagt. Daarom is het zo belangrijk dat je een eigen vertrouwde huisarts hebt", zo vindt dokter Michon. Wie zich wil aanmelden als nieuwe patiënt of een afspraak wil inplannen kan dat via de website doen (www.huisartspraktijkmichon.nl) of bellen met de praktijk op telefoonnummer 0318-200240.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie