'Life is a killer'

21 november 2018 om 11:14 Lokaal/Column

Slechts één ding is zeker in het leven: dat we allemaal een keer dood gaan. Een cliché, maar wel een waarheid als een koe. De tamelijk onbekende zanger Finally George wijdt er zelfs de paradoxale titel aan van zijn prachtige nieuwe album: 'Life is a killer'.

Daarom hebben ondernemers in de uitvaart altijd de garantie op werk. Het moet je liggen, zal ik maar zeggen. In de loop der jaren deed ik wat ervaring op met de mensen in deze branche, ook voor de krant. De één is de ander niet, zal ik maar zeggen. Gelukkig begrijpen de meeste uitvaartondernemers heel goed hoe enorm kwetsbaar de tijd is waarin mensen verkeren als iemand van nabij is overleden. Die gevoelens staan voorop, naast een goede praktische organisatie.

Binnenkort doet de gemeente Ede uit de doeken op wat voor manier de algemene begraafplaats in Lunteren - in positieve zin - op de schop gaat. Er komt een upgrade van paden en groen. Bovendien zijn er ideeën over nieuwe gedenkplekken en andere vormen van begraven. Dat is een goede zaak. Het stimuleert mij spontaan om eindelijk eens werk te maken van het opknappen van het graf van mijn eigen ouders. Want zij liggen daar ook begraven.

Dit getikte stukkie dreigt wat zwartgallig uit te pakken, want ook een lokale bluesgrassband zong zondag vooral over droefenis. De tragische verhalen in de fraaie liedjes stonden in schril contrast met de tamelijk vrolijke muzikanten. Alleen van de naam Blueberry Blossom word je al blij. Voeg daarbij de opperbeste sfeer in Café 100 en de schaduwkanten van het leven maakten spontaan ruimte voor het licht!

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie