Afbeelding
Ted Walker

Bennekom overwintert in beker

27 november 2018 om 22:25 Sport/sport

BENNEKOM ,,Wij overwinteren in het miljoenenbal'', grapte Arnold Brehler. De trainer van Bennekom had in de bekerontmoeting tegen tweedeklasser VVOP een amusante avond. Met een aantal hele mooie doelpunten, die resulteerden in een 6-4 eindstand.

,,Het was echt een open wedstrijd. Het ging op en neer. Eigenlijk speelden beide teams zonder middenveld'', had de trainer gezien. ,,Bij ons stond Martijn Klein-Holte te diep en dekte Mark van Steenbergen niet goed door. Daardoor ontstond veel ruimte voor VVOP.''

Via Jelmer Goedhart kwam de thuisploeg op 1-0. Marvin Overeem en Jos van Milligen bogen dat om in een 1-2 voorsprong voor de bezoekers, momenteel de nummer tien in de klasse waar Lunteren en Blauw Geel'55 acteren. Vanaf de aftrap zette Jeffrey Rutgers de stand weer gelijk. Daan Witte bepaalde de ruststand op 2-3.

,,Na de rust hebben wij het wat omgezet. Zijn we met Mourad Marbouh voor Mark van Steenbergen 3-4-3 gaan spelen. Marbouh stond aan de basis van de 3-3 van Fabian Mösle. Dat doelpunt deed denken aan het doelpunt van Johan Cruyff in de halve finale tegen Brazilië in 1974. Quincy Veenhof (rechts op archief foto) maakte de 4-3 en 5-3. Daar zat ook een fantastisch doelpunt tussen.'' VVOG kwam via Marvin Overeem nog even terug, maar moest de meerdere bekennen in Bennekom. Jeffrey Rutgers bepaalde de eindstand op 6-4.

,,Een aantrekkelijke wedstrijd, met mooie doelpunten. Maar tactisch was het minder goed'', vatte Brehler samen. Omdat Bennekom vrij geloot is van de tussenronde, gaat in bekeravontuur in 2019 verder.

Zie ook het verslag op: www.barneveldsekrant.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie