Afbeelding
Eip Janssen

Damderby voor De Kroonschijf

28 november 2018 om 19:49 Sport/sport

EDE De damclubs De Kroonschijf (Ede) en DCE (Ederveen) kruisten deze week de degens in de vierde ronde van de Gelderse bondscompetitie.

De eerste overwinning werd in Ederveen na veel strijd en een 5-7 uitslag een feit voor het Edese De Kroonschijf.

In de eerste klasse bezetten beide de laatste twee posities. DCE Ederveen is hekkensluiter en puntloos. De Kroonschijf heeft twee punten en nog een wedstrijd te goed.

Het spelverloop was lang heel spannend. Arnold van Harn (De Kroonschijf) was in de opening een schijf voorgekomen maar moest remise toestaan aan Reinard van de Lagemaat. De laatste speelde het spel zeer secuur uit.

Ook Aart Jochemsen leek op een overwinning af te stevenen, maar tegenstander Jan van de Klift (DCE) wist toch de remise uitgang te vinden.

De Ederveners kwamen zelfs op voorsprong toen De Kroonschijfs sterkste speler Florian Hoeve verloor van de goed in vorm zijnde Nico Valkenburg.

De stand werd weer gelijkgetrokken toen Evert Jochemsen een maatje te groot bleek voor opponent Steven Vierwinden: 4-4.

Erwin Jochemsen en Johan Kuijkhoven speelden een gelijk opgaande partij die terecht in remise eindigde.

Bij een 5-5 tussenstand hing alles af van de partij tussen De Kroonschijf speler Frans Elbertsen en Edervener Michel Hendriksen.

Elbertsen was moeizaam uit de opening gekomen, maar wist in het middenspel een voordelige stand op het bord te krijgen. Zijn positioneel opgebouwde stelling was voldoende voor de winst.

De Kroonschijf spelers haalden opgelucht adem na de mooie 5-7 zege. Maandag 1-0 december komt het Edese Kroonschijf in een thuiswedstrijd uit tegen DCH 2 uit Harderwijk. DCE Ederveen gaat op bezoek bij koploper BDSV in Barneveld.

Individuele uitslagen:

1. Nico Valkenburg – Florian Hoeve 1-1

2. Steven Vierwinden – Evert Jochemsen 0-2

3. Jan van de Klift – Aart Jochemsen 1-1

4. Michel Hendriksen – Frans Elbertsen 0-2

5. Reinard van de Lagemaat – Arnold van Harn 1-1

6. Johan Kijkhoven – Erwin Jochemsen 1-1

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie