Schilderen met bladgoud in Museum Lunteren slaat aan

29 november 2018 om 09:20 lokaal

LUNTEREN De eerste workshop 'Schilderen met bladgoud' in Museum Lunteren is aangeslagen. De reacties van de deelnemers zijn positief. Ze konden hun kunstwerken na afloop mee naar huis nemen. 

In het kader van de expositie 'Wereldvrouwen' organiseert Museum Lunteren een aantal schilderworkshops. Al snel na de aankondiging van de workshops, was er veel interesse. Vooralsnog zijn er drie workshops georganiseerd: twee met het thema Schilderen met bladgoud' en een met het thema 'Fijnschilderen als de oude meesters'. Bij de eerste workshop 'Schilderen met bladgoud' stond de schilderstafel vol penselen, tubes verf en vellen bladgoud. Zonder enige ervaring leerden de deelneemsters de beginselen van het schilderen met bladgoud onder de bezielende leiding van docente Javelin Schram. Het bleek soms best lastig: 'Het ziet er makkelijk uit, maar er komt best wat bij kijken'. 'Ontzettend interessant om te leren schilderen met bladgoud'. 'Deze workshop smaakt naar meer'. De eerste drie workshops zijn al volgeboekt. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden per mail info@museumlunteren.nl. Bij voldoende deelnemers worden extra workshops ingepland.

VEEL BEZOEK De expositie Wereldvrouwen in Museum Lunteren trekt al sinds haar opening op 9 november veel publiek. Bij de opening waren 350 bezoekers, in de eerste twee weken bezochten bijna 400 mensen de expositie. Kunstenares Marianne van Gaale is aangenaam verrast: ,,Het is altijd spannend hoeveel publiek er op af komt. Dat het al meteen zoveel mensen trekt, ben ik erg blij mee. Er zijn zelfs mensen die bij de opening waren en weer terug komen met vrienden en familie."

50-JARIG HUWELIJK Ook is er veel animo voor de groepsrondleidingen. Deze rondleidingen tot maximaal 20 personen worden verzorgd door Marianne zelf, waarbij zij persoonlijk de verhalen achter de portretten vertelt. ,,We hebben aanmeldingen van diverse verenigingen en organisaties als bedrijfsuitje, vriendenmiddag of nieuwjaarsuitje. Er is zelfs een echtpaar dat 50 jaar getrouwd is en hier een middagje met familie voor een rondleiding komt." De expositie 'Wereldvrouwen', die nog loopt tot en met 9 februari 2019, omvat 24 levensechte portretten van kleurrijke vrouwen uit allerlei werelddelen. Vrouwen die Marianne van Gaale heeft ontmoet tijdens haar reizen in de afgelopen vijftien jaar.

Meer informatie over de workshops en de expositie staat op de website www.museumlunteren.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie